Tampereen Lasten akatemiassa puhutaan lauantaina jätteistä

Julkaistu 12.9.2016 - 12:01

Professori Olli Pyyhtinen: YÄK, jätettä!
Tampereen Lasten akatemian luento lauantaina 17.9.2016 kello 11.15 - 12.00

Tampereen yliopiston päärakennus, luentosali A1, 2. krs, Kalevantie 4

Jäte nähdään tavallisesti jonakin arvottomana, likaisena ja ällöttävänäkin. Professori Olli Pyyhtisen mukaan se on kuitenkin huikean kiinnostava tutkimuskohde. Jätteet kertovat paljon siitä, mitä teemme ja miten elämme toistemme kanssa.

Olli Pyyhtinen tutkii Tampereen yliopistossa työkavereidensa kanssa, miten jätteet ovat osa elämäämme. Olemme joka päivä tekemisissä jätteiden kanssa, kun siivoamme jälkemme, vedämme vessan, viemme roskat ulos jäteastiaan ja käymme säännöllisesti pesulla. Tiedämme myös, ettei saa roskata. Mutta jätettä ei vain siivota pois, vaan se myös lämmittää koteja, liikuttaa autoja ja pitää lentokoneet ilmassa.

Hän kysyykin luennollaan, mitä kaikkea jäte on. Miten jostakin tulee meille jätettä ja mitä sille sitten tapahtuu? Entä miten jokin jätteenä pidetty voi lakata olemasta jätettä?

***
Lasten akatemian tarkoituksena on innostaa lapsia kyselemään, ottamaan selvää ja tutkimaan. Lasten akatemiassa voivat opiskella 7-10 -vuotiaat.
Luennot ovat maksuttomia eikä niille tarvitse ilmoittautua. Luennot on tarkoitettu lapsille, mutta myös heidän vanhempansa ovat tervetulleita.

Lasten akatemian toteuttavat yhteistyössä Tampereen yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto,
Tampereen LUMATE-keskus sekä Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut ja museopalvelut.

Lasten akatemia:

Lisätietoja: