Tampereen yliopiston keliakiatutkimus maailman huippua

Julkaistu 7.11.2018 - 16:17

Professori Katri Kaukinen rankattiin maailman parhaiden keliakiatutkijoiden joukkoon

Tampereen yliopiston keliakiatutkimus on maailman huippua ja tamperelainen professori Katri Kaukinen kuuluu maailman parhaiden keliakiatutkijoiden joukkoon.

Tulos perustuu lääketieteen tutkimusta seuraavan Expertscape-sivuston julkaisemaan listaukseen, jonka aineistona oli 5 860 tiedelehdissä julkaistua artikkelia.

Tampereen yliopisto sijoittuu tällä listalla maailman kuudenneksi parhaaksi ja Katri Kaukinen tutkijoiden listalla seitsemänneksi parhaaksi alallaan koko maailmassa.

Tampereen yliopisto on tämän tuloksen mukaan suomalaisyliopistoista ylivoimaisesti parhain keliakiatutkimuksessa. Suomalaistutkijoista Katri Kaukisen jälkeen seuraavina tulevat tamperelaiset Markku Mäki, Katri Lindfors, Pekka Collin ja Kalle Kurppa.

Expertscape: Expertise in Celiac Disease