Tampereen yliopistoon kaksi Akatemian huippuyksikköä

Julkaistu 1.6.2017 - 14:14

Tampereen yliopisto on saanut kaksi uutta tieteen huippuyksikköä, jotka sijoittuvat historian ja pelitutkimuksen aloille. Niiden lisäksi Tampereen yliopisto on mukana kolmessa muussa huippuyksikössä, jotka kuuluvat kasvaingenetiikan, monikudosmallintamisen ja ikääntymisen tutkimuksen aloille.

Huippuyksikköjen lisäksi Suomen Akatemia on myöntänyt Tampereen yliopistolle profiloitumisen vahvistamiseen 1,9 miljoonaa euroa.

Suomen Akatemia valitsi uudet tutkimuksen huippuyksiköt vuosille 2018–2025. Huippuyksikköohjelmaan valittiin 12 yksikköä, joissa työskentelee tutkimusryhmiä yhteensä 12 yliopistosta tai tutkimuslaitoksesta.

Professori Pertti Haapala johtaa kokemuksen historian huippuyksikköä, jossa ovat mukana myös Ville Kivimäki, Pirjo Markkola ja Raisa Toivo.

Professori Frans Mäyrä johtaa pelikulttuurien tutkimuksen huippuyksikköä, jossa ovat mukana myös Olli Sotamaa Tampereen yliopistosta, Jaakko Suominen Turun yliopistosta ja Raine Koskimaa Jyväskylän yliopistosta.

Tampereen teknillisen yliopiston Minna Kellomäen johtamassa monikudosmallintamisen huippuyksikössä ovat mukana Katriina Aalto-Setälä, Susanna Miettinen ja Susanna Narkilahti Tampereen yliopistosta.

Helsingin yliopiston johtamassa kasvaingenetiikan tutkimuksen huippuyksikössä on mukana Matti Nykter Tampereen yliopistosta.

Jyväskylän yliopiston johtamassa ikääntymisen ja hoivan tutkimuksen huippuyksikössä on mukana myös Marja Jylhä Tampereen yliopistosta.

Suomen Akatemia valitsi 12 uutta tutkimuksen huippuyksikköä