Toivo auttaa turvapaikanhaussa

Julkaistu 13.9.2017 - 11:16

Tampereen vastaanottokeskuksen miehet valokuvasivat elämäänsä odotuksen ja epävarmuuden keskellä

Turvapaikanhakijat/ Kuva: @Tampere#home?
Childhood heroes – Happy memories: Irakilaiset ja afganistanilaiset tekevät seinämaalausta Tampereen vastaanottokeskuksen eli Kaupin vanhan sairaalan rappukäytävään. Aihe oli vapaa ja lopputulos yllättävä. Kuvanottohetkellä oli maalattu vasta osa hahmoista. Mikki-Hiiri ja Minionit vielä puuttuvat. Kuva: @Tampere#home?

Toivon ylläpitäminen on selviytymiskeino sekä yhteinen haaste. Toivo pilkahtaa valokuvanäyttelyssä, jonka kuvissa Tampereen vastaanottokeskuksessa asuvat miehet kertovat odotuksen ja epävarmuuden täyttämästä elämästään.

Monet miehistä ovat asuneet Tampereella lähes kahden vuoden ajan. Joukossa on juuri oleskeluluvan saaneita, yhä päätöstä odottavia ja kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita.

Tampereen museoiden kokoelmapalvelut, Kulttuurikasvatusyksikkö TAITE ja Postimuseo ovat toteuttaneet yhteishankkeen turvapaikanhakijoiden kanssa.

Kamera on kulkenut turvapaikanhakijoiden mukana niin harrastuksissa, juhlissa, mielenosoituksissa, vapaaehtoistyössä, tapahtumissa, retkillä kuin jokapäiväisessä elämässäkin. Kuvaustilanteet ovat olleet osin irtiottoja arjesta ja erityisesti kuvaajille mahdollisuus toimia itsensä ja muiden hyväksi.

Turvapaikanhakijat ovat kuvanneet vuoden aikana tuhansia valokuvia, joista 27 kuvaa on valittu kiertävään näyttelyyn.  

Paperista kiinni – Not just a piece of paper. Valokuvanäyttely on esillä 11.10.2017 saakka Café Alakuppilassa Tampereen yliopistolla.

 

 

Turvapaikanhakijat/ Kuva: @Tampere#home?
Life is bubble: Aleksandra Siltasen puistossa tehdään jättisaippuakuplia Museoiden yössä toukokuussa 2017. Kuva: @Tampere#home?

 

Turvapaikanhakijat/ Kuva: @Tampere#home?
Something new to your home! -kuva on Radiokirppikseltä joulukuulta 2016. Kuva: @Tampere#home?