Tätä sivustoa ei enää päivitetä. Tutustu Tampereen yliopiston uuteen Opiskelijan oppaaseen.

Sähköisen tenttipalvelun ohjeet

Tällä sivulla on tietoa ja ohjeita sähköiseen tenttimiseen.

Tämän sivun sisältö koskee kaikkia Tampereen yliopistossa opintoja suorittavia opiskelijoita.

Lue lisää tältä sivulta:

Mitä voi tenttiä?

Sähköinen tentti suoritetaan tietokoneella. Voit tenttiä kirja- ja luentotenttejä, tasokokeita ja kypsyysnäytteitä.

Tenttitiloja on Tampereella keskustakampuksella ja Kaupin kampuksella sekä lisäksi Seinäjoen ja Porin yliopistokeskuksissa.

Tenttien määrä sähköisessä tenttipalvelussa päivittyy jatkuvasti. Tarkastele tällä hetkellä varattavissa olevia tenttejä.

Tentin varaaminen

Varaa tenttiaika ja -paikka Sähköisessä tenttipalvelussa. Vain läsnä oleva opiskelija voi varata ja suorittaa tentin. Tarkemmat ohjeet tentin varaamiseen löydät sivulta tentti-ilmoittautuminen.

Tenttitilat

Voit tehdä varauksen sähköisessä tenttipalvelussa mihin tahansa sähköiseen tenttitilaan, jotka sijaitsevat Tampereen keskuskampuksella, Kaupin kampuksella sekä Seinäjoen ja Porin kampuksilla.

Tarkista eri tenttitilojen ohjeet. Mene tekemään tentti varauksesi mukaisesti tenttitilaan, jonne pääset sisään kulkukortilla.

Esteetön tenttiminen 

Päätalon tenttitilassa A203d on kaksi esteetöntä tentin suorituspistettä. Niillä ei ole tuolia ja pöydän korkeus on säädettävissä sähköisesti. Myös Kaupin kampuksella Arvon tenttitilassa E109 on mahdollista suorittaa tentti esteettömästi. Esteettömän suorituspisteen voi varata valitsemalla varauksen tenttiluokaksi "A203d esteetön" tai "Arvo E109 esteetön". Esteettömät pisteet on tarkoitettu vain niitä tarvitseville.

Päätalossa sijaitseva erityistenttitila A026 on tarkoitettu niille opiskelijoille, joilla on erityisjärjestelyehdotukseen kirjattu tarve erilliseen tenttitilaan tai henkilöavusteiseen tenttiin. Aika erityistenttitilaan varataan sähköisessä tenttipalvelussa ja tenttiä voi päätalon aukioloaikoina. Henkilöavusteisia tenttejä voi suorittaa ma-to klo 8-16 välisenä aikana ja erityistarpeista sovitaan tenttipalvelun kanssa 7 päivää ennen tenttiä (tenttis@uta.fi). Tila on uusi ja se otetaan käyttöön marraskuussa 2018.

 

Aukioloajat ja kulkukortti

Tampere

Lukukausien aikana 1.9.-31.5. tenttejä voi suorittaa:

Pinni B -rakennus (luokka B4122) vain Exam tenttejä: ma–la klo 8–20
Huom!  Lauantaisin rakennuksessa ei ole vahtimestaripalveluita ja rakennukseen sisään pääsee vain kulkukortilla.

Päätalo (luokat A203d ja erityistenttitila A026): ma–pe klo 8–20, la klo 8–14

Kauppi, Arvo-rakennus (luokka E109): ma-pe klo 8-20.

Poikkeukset aukiolossa

Kesäaika 1.6.-31.8.2019

 • Päätalo A203d ja erityistenttitila A026, ma-pe klo 8-16 ja la klo 8-14
 • Arvo E109 avoinna arkisin (ma -pe) klo 8-16
 • Pinni B4122 (vain Exam-tentit) avoinna ma-la klo 8-20. HUOM! arkisin klo 16 jälkeen ja lauantaisin tilassa ei ole vahtimestaripalveluita ja ovet avautuvat ainoastaan kulkukortilla.

 

Kiinteistöjen yhteystiedot

Seinäjoki

Tenttitila Tenttis. Seinäjoen yliopistokeskus (Frami), Kampusranta 9 C, 1. kerros

Avoinna ma–pe klo 8–20.  Tenttipalvelu on suljettu 1.7.-2.8.2019

Kulkukortti rakennukseen ja tenttitilaan on noudettava yliopistokeskuksen avoimen yliopiston toimistosta (rakennuksen 2. kerros), joka on avoinna ma-pe klo 10-15.

 

Pori

Tenttiluokka h. 123, Porin yliopistokeskus, Pohjoisranta 11 A.

Tenttiä voi ma–su klo 8–20.

Kulkukortti rakennukseen ja tenttitilaan on kuitenkin noudettava yliopistokeskuksen palvelukeskuksen aukioloaikana.

Pyhien ja aattopäivien poikkeusaukiolot päivitetään palvelukeskuksen sivuille.

Kulkukortti

Tampere: Tenttitilaan pääse sisään kulkukortilla. Kandidaatti- ja maisteriopiskelijoiden kulkukorttina Tampereella toimii opiskelijakortti. Muilla opinto-oikeuksilla (muun muassa avoimen yliopiston opiskelijat ja tohtoriopiskelijat) opiskelevat voivat lunastaa kulkukortin Päätalon ja ARVOn Info-pisteistä, jotka sijaitsevat kummankin rakennuksen pääsisäänkäynnin yhteydessä.

Seinäjoki: Kulkukortin saa Seinäjoen yliopistokeskuksen avoimen yliopiston toimistosta.

Pori: Kulkukortin saa Porin yliopistokeskuksen palvelukeskuksesta.

Ohjeet tenttimiseen eri tenttitiloissa

Pinni B

 Pinni B:n ryhmätyöhuone 4122 (Exam-järjestelmässä olevat tentit)

 • Sähköinen tentti suoritetaan tenttitilassa, jossa on videovalvonta ja toisistaan näköestein erotetut tietokoneet. Päästäksesi tekemään tentin, sinun tulee ensin varata vapaana oleva kone tenttitilasta.
 • Tenttitilaan et saa viedä mitään mukanasi. Ennen tenttitilaan menoa, jätä päällysvaatteesi ja laukkusi ala-aulan naulakkoon ja lukolliseen lokeroon (lokeroihin käy ainoastaan 1€-kolikot). Sähköisessä tentissä et tarvitse kirjoitusvälineitä tai paperia. Tilaan et saa viedä mukanasi myöskään puhelinta. Mukaan tarvitset siis vain kulkukorttisi. Pinni B:ssä naulakot ja lokerot sijaitsevat pääoven vasemmalla puolella.
 • Tenttitila 4122 sijaitsee neljännessä kerroksessa. Kun olet jättänyt tavarasi, mene pääaulasta portaita pitkin tai hissillä neljänteen kerrokseen.
 • Pääset tenttitilaan kulkukortillasi. Huomaathan, että lauantaisin Pinni-B rakennuksessa ei ole vahtimestaripalveluita ja rakennuksen pääovi aukeaa vain kulkukortilla.  Tilassa on tallentava videovalvonta. Kulkukortin käyttö liittyy henkilöllisyytesi varmistamiseen. Käytä kulkukorttiasi aina, vaikka pääsisit tilaan samalla ovenavauksella muiden tenttijöiden kanssa. Kulkukorttisi jättämä tieto yhdistetään tenttisuoritukseesi ja tilan videovalvonnan tallenteeseen henkilöllisyytesi varmistamiseksi. Henkilöllisyytesi saatetaan tarvittaessa tarkistaa kuvallisen opiskelijakortin tai henkilöllisyystodistuksen avulla tenttitilassa (ks. rehtorin päätös Sähköisen tenttimisen ohje).
 • Kun varasit tentin, sinulle ilmoitettiin sen tietokoneen numero, jolla tentti on suoritettava. Koneen numeron löydät monitorin yläreunasta. Ei hätää, vaikka numero unohtuisi. Mikäli kirjaudut väärälle koneelle, se ilmoittaa sinulle, millä koneella sinun tulee tentti suorittaa.
 • Mikäli tenttisi estyy tai häiriintyy teknisten tai muiden ongelmien johdosta toimi tilasta löytyvien ohjeiden mukaisesti.

Päätalo

 Päätalo A203d

 • Sähköinen tentti suoritetaan tenttitilassa, jossa on videovalvonta ja toisistaan näköestein erotetut tietokoneet. Päästäksesi tekemään tentin, sinun tulee ensin varata vapaana oleva kone tenttitilasta Opiskelijan sähköisen tenttipalvelun kautta osoitteessa: http://tenttis.uta.fi
 • Sähköisessä tentissä et tarvitse kirjoitusvälineitä tai paperia. Myöskään eväiden syöminen tai juominen tentin aikana ei ole sallittua. Jätä päällysvaatteesi pääaulan naulakkoon tai tenttitilan lokerikkoon muiden tavaroidesi (laukku, puhelin, jne.) kera. Lokerikoissa on itseasetettava lukituskoodi. Tentin suorituspisteelle tarvitset mukaan vain kulkukorttisi. Tentin suorituspisteeltä (koneelta) ei saa poistua kesken tentin.
 • Tenttitila A203d sijaitsee Päätalon A-siiven toisessa kerroksessa. Huolehdi, että puhelimesi on suljettuna tai äänettömällä jo ennen tenttitilaan saapumista.
 • Pääset tenttitilaan kulkukortillasi. Tilassa on tallentava videovalvonta. Kulkukortin käyttö liittyy henkilöllisyytesi varmistamiseen. Käytä kulkukorttiasi aina, vaikka pääsisit tilaan samalla ovenavauksella muiden tenttijöiden kanssa. Kulkukorttisi jättämä tieto yhdistetään tenttisuoritukseesi ja tilan videovalvonnan tallenteeseen henkilöllisyytesi varmistamiseksi. Henkilöllisyytesi saatetaan tarvittaessa tarkistaa kuvallisen opiskelijakortin tai henkilöllisyystodistuksen avulla tenttitilassa (ks. rehtorin päätös Sähköisen tenttimisen ohje).
 • Kun varasit tentin, sinulle ilmoitettiin sen tietokoneen tunnus (numero tai kirjain), jolla tentti on suoritettava. Koneen tunnuksen löydät suorituspisteen yhteydestä. Ei hätää, vaikka tunnus unohtuisi. Mikäli kirjaudut väärälle koneelle, se ilmoittaa sinulle, millä koneella sinun tulee tentti suorittaa.
 • Mikäli tenttisi estyy tai häiriintyy teknisten tai muiden ongelmien johdosta, toimi tilasta löytyvien ohjeiden mukaisesti.

Päätalon erityistenttitila A026

 • Päätalossa sijaitseva erityistenttitila A026 on tarkoitettu niille opiskelijoille, joilla on erityisjärjestelyehdotukseen kirjattu tarve erilliseen tenttitilaan tai henkilöavusteiseen tenttiin.
 • Sähköinen tentti suoritetaan tenttitilassa, jossa on videovalvonta. Päästäksesi tekemään tentin, sinun tulee ensin varata aika tenttitilasta Opiskelijan sähköisen tenttipalvelun kautta osoitteessa: http://tenttis.uta.fi. Henkilöavusteisia tai muita eritystarpeita vaativia tenttejä voi suorittaa ma-pe klo 8-16 välisenä aikana ja niistä pitää tenttivarauksen lisäksi sopia tenttipalvelun kanssa 7 päivää etukäteen: tenttis@uta.fi.
 • Sähköisessä tentissä et tarvitse kirjoitusvälineitä tai paperia. Myöskään eväiden syöminen tai juominen tentin aikana ei ole sallittua, ellei asiasta ole erikseen sovittu. Myös tentissä käytettävistä erillisistä apuvälineistä on sovittava etukäteen.  Jätä päällysvaatteesi tenttitilan naulakkoon tai tenttitilan vaatekaappiin muiden tavaroidesi (laukku, puhelin, jne.) kera. Tentin suorituspisteelle tarvitset mukaan vain kulkukorttisi. Tenttitilasta ei saa poistua kesken tentin.
 • Erityistenttitila A026 sijaitsee Päätalon A-siiven 0-kerroksessa, jonne pääset hissillä pääaulasta tai alakerran kautta käytävää pitkin. Päätalon yhdyskäytävän sisäänkäynniltä on myös erityistenttitilaan johtava, lattiaan metalliprofiililla merkitty reitti.
 • Pääset tenttitilaan kulkukortillasi. Huolehdi, että puhelimesi on suljettuna tai äänettömällä. Tilassa on tallentava videovalvonta. Kulkukortin käyttö liittyy henkilöllisyytesi varmistamiseen. Käytä kulkukorttiasi aina, vaikka pääsisit tilaan samalla ovenavauksella toisen henkilön kanssa. Kulkukorttisi jättämä tieto yhdistetään tenttisuoritukseesi ja tilan videovalvonnan tallenteeseen henkilöllisyytesi varmistamiseksi. Henkilöllisyytesi saatetaan tarvittaessa tarkistaa kuvallisen opiskelijakortin tai henkilöllisyystodistuksen avulla tenttitilassa (ks. rehtorin päätös Sähköisen tenttimisen ohje).
 • Mikäli tenttisi estyy tai häiriintyy teknisten tai muiden ongelmien johdosta, toimi tilasta löytyvien ohjeiden mukaisesti.

 

Kauppi

Arvo E109

 • Sähköinen tentti suoritetaan tenttitilassa, jossa on videovalvonta ja toisistaan näköestein erotetut tietokoneet. Päästäksesi tekemään tentin, sinun tulee ensin varata vapaana oleva kone tenttitilasta Opiskelijan sähköisen tenttipalvelun kautta osoitteessa: http://tenttis.uta.fi
 • Sähköisessä tentissä et tarvitse kirjoitusvälineitä tai paperia. Myöskään eväiden syöminen tai juominen tentin aikana ei ole sallittua. Jätä päällysvaatteesi aulan lokerikkoon muiden tavaroidesi (laukku, puhelin, jne.) kera. Tenttitilaan tarvitset mukaan vain kulkukorttisi.  Tentin suorituspisteeltä (koneelta) ei saa poistua kesken tentin.
 • Tenttitila E109 sijaitsee Arvo-rakennuksen E-osassa, opintopalvelujen aulassa. Myös lokerikot sijaitsevat samassa aulassa ja ne toimivat itseasetettavalla lukituskoodilla.
 • Pääset tenttitilaan kulkukortillasi. Tilassa on tallentava videovalvonta. Kulkukortin käyttö liittyy henkilöllisyytesi varmistamiseen. Käytä kulkukorttiasi aina, vaikka pääsisit tilaan samalla ovenavauksella muiden tenttijöiden kanssa. Kulkukorttisi jättämä tieto yhdistetään tenttisuoritukseesi ja tilan videovalvonnan tallenteeseen henkilöllisyytesi varmistamiseksi. Henkilöllisyytesi saatetaan tarvittaessa tarkistaa kuvallisen opiskelijakortin tai henkilöllisyystodistuksen avulla tenttitilassa (ks. rehtorin päätös Sähköisen tenttimisen ohje).
 • Kun varasit tentin, sinulle ilmoitettiin sen tietokoneen tunnus (numero tai kirjain), jolla tentti on suoritettava. Koneen tunnuksen löydät suorituspisteen yhteydestä. Ei hätää, vaikka tunnus unohtuisi. Mikäli kirjaudut väärälle koneelle, se ilmoittaa sinulle, millä koneella sinun tulee tentti suorittaa.
 • Mikäli tenttisi estyy tai häiriintyy teknisten tai muiden ongelmien johdosta, toimi tilasta löytyvien ohjeiden mukaisesti.

Seinäjoki

Tenttitila Tenttis

Sähköinen tentti suoritetaan tenttitilassa, jossa on videovalvonta ja toisistaan näköestein erotetut tietokoneet. Päästäksesi tekemään tentin, sinun tulee ensin varata vapaana oleva kone tenttitilasta Opiskelijan sähköisen tenttipalvelun kautta osoitteessa: http://tenttis.uta.fi

 • Tenttitila TENTTIS (Seinäjoen yliopistokeskus, Frami, Kampusranta 9 C, 1 krs)
 • Seinäjoen tenttitila TENTTIS sijaitsee Seinäjoen yliopistokeskuksessa Framilla osoitteessa Kampusranta 9 C, 1. kerroksessa. Ks. opastekartta, pdf ja ajo-ohjeet Seinäjoen yliopistokeskukselle.
 • Tenttitilaan sisälle päästäksesi sinun tulee noutaa kulkukortti  avoimen yliopiston toimistosta, joka sijaitsee Seinäjoen yliopistokeskuksessa (Kampusranta 9 C, 2. kerros). Toimisto on avoinna maanantaista perjantaihin klo 10-15.  Muista noutoajoista voi sopia puhelimitse 040-190 1824. Huom! Seinäjoen tenttitilaan käyvät vain Seinäjoen omat kulkukortit (ei siis Tampereen kulkukortit).
 • Kulkukortin käyttö liittyy henkilöllisyytesi varmistamiseen. Käytä kulkukorttiasi aina, vaikka pääsisit tilaan samalla ovenavauksella muiden tenttijöiden kanssa. Kulkukorttisi jättämä tieto yhdistetään tenttisuoritukseesi ja tilan videovalvonnan tallenteeseen henkilöllisyytesi varmistamiseksi. Henkilöllisyytesi saatetaan tarvittaessa tarkistaa kuvallisen opiskelijakortin tai henkilöllisyystodistuksen avulla tenttitilassa (ks. rehtorin päätös Sähköisen tenttimisen ohje).
 • Tenttitilassa on kuvan ja äänen tallentava videovalvonta.
 • Tenttitilaan et saa viedä mitään mukanasi. Ennen tenttitilaan menoa voit jättää päällysvaatteesi ja laukkusi tenttitilan ulkopuolella oleviin vihreisiin lukollisiin kaappeihin. Tilaan et saa viedä mukanasi myöskään puhelinta, etkä tarvitse kyniä tai paperia.
 • Kun varasit tentin, sinulle ilmoitettiin sen tietokoneen numero, jolla tentti on suoritettava. Koneen numeron löydät monitorin yläreunasta ja pöydältä. Ei hätää, vaikka numero unohtuisi. Mikäli kirjaudut väärälle koneelle, se ilmoittaa sinulle, millä koneella sinun tulee tentti suorittaa.
 • Tentti avautuu koneelle vasta kun varaamasi tenttiaika alkaa (esim. tasan klo 8:00, ei aikaisemmin).
 • Mikäli tenttisi estyy tai häiriintyy teknisten tai muiden ongelmien johdosta toimi tenttitilasta löytyvien ohjeiden mukaisesti.

Pori

Tenttitila h. 123

Sähköinen tentti suoritetaan tenttitilassa, jossa on videovalvonta ja kolme (3) toisistaan näköestein erotettua tietokonetta. Päästäksesi tekemään tentin, sinun tulee varata vapaana oleva kone tenttitilasta Opiskelijan sähköisen tenttipalvelun kautta osoitteessa: http://tenttis.uta.fi
Tenttitila Porin yliopistokeskuksessa

 • Tenttitila on Porin yliopistokeskuksessa, Pohjoisranta 11, 1 krs, pääaula, h. 123. Tenttitila on yliopistokeskuksen yksiköiden yhteiskäytössä.
 • Tenttitilaan pääsyyn vaaditaan henkilökohtainen sähköinen avain. Mikäli sinulla ei ole Porin yksikön sähköistä kulkuavainta, tenttitilaan päästäksesi sinun tulee esittää opiskelijakortti tai muu valokuvallinen todistus (ajokortti, passi tai henkilötodistus) ja pyytää tilan avaamista yliopistokeskuksen pääaulassa olevan infopisteen henkilökunnalta.
 • Tilaan EI SAA PÄÄSTÄÄ ketään, vaan jokainen opiskelija käyttää omaa avaintaan. Tämä menettely on osa tentinvalvontaa.
 • Tärkeää on huomata myös, että tenttitilassa tehdään satunnaisia valvontakäyntejä ja tällöin opiskelijakortti tai muu henkilöllisyystodistus on pyydettäessä esitettävä.
 • Tilassa olevilla tietokoneilla ei voi tehdä mitään muuta, vaan ne ovat ainoastaan tenttijärjestelmän käytössä.
 • Tenttitilaan et saa viedä mitään mukanasi: oven ulkopuolella on säilytyslokerot omien tavaroiden säilyttämistä varten. Luokasta ei myöskään voi poistua tentin avautumisen jälkeen; muutoin suoritus hylätään.
 •  Tilassa on kuvan ja äänen tallentava videovalvonta.
 • Kun varasit tentin, sinulle ilmoitettiin sen tietokoneen numero, jolla tentti on suoritettava. Koneen numeron löydät monitorin yläreunasta. Ei hätää, vaikka numero unohtuisi. Mikäli kirjaudut väärälle koneelle, se ilmoittaa sinulle, millä koneella sinun tulee tentti suorittaa.
 • Mikäli tenttisi estyy tai häiriintyy teknisten tai muiden ongelmien johdosta, toimi tilasta löytyvien ohjeiden mukaisesti.

Tentin suorittaminen ja arviointi

Tee tentti sinulle varatulla koneella. Sähköisessä tentissä arviointiaika on yleensä kolme viikkoa poikkeuksena kesätentit, joissa arviointiaika on pidempi (ks. arviointisäännön luku 9).

Tenttimisohjeet

Tämä ohje on myös kiinnitettynä pöytiin tenttitiloissa.
Kirjautuminen ja tentin teko:

 • Mikäli tietokone ei ole päällä, käynnistä tietokone.
 • Tentti avautuu järjestelmässä vasta kun varattu aika alkaa.
 • Kirjaudu sähköiseen tenttijärjestelmään peruspalvelutunnuksellasi.
 • Tee tentti. Tenttijärjestelmä tallentaa vastauksesi sivun kerrallaan. Näin vastauksesi säilyvät, mikäli tentti jostain syystä keskeytyy. Tästä huolimatta voit aina palata aikaisempiin vastauksiisi ja muokata niitä.
 • Päätä tentti painamalla Lähetä tentti arvioitavaksi -painiketta.
 •  Poistu tenttitilasta.

Tentin valvonta

 • Sähköisessä tentissä ovat voimassa yliopiston kulunvalvontaa, opintosuoritusten arviointia ja tietojärjestelmien käyttöä koskevat säännöt.
 • Tenttitilassa on sekä reaaliaikainen että tallentava videovalvonta.
 •  Tentin aikana poistuminen tenttitilasta ei ole sallittua.
 • Tentin valvonta ja henkilöllisyyden todentaminen tapahtuu yhdistämällä kulun-valvonnan ja videovalvonnan tiedot tenttisuoritukseesi.

Häiriöt ja ongelmat tentin teossa

 • Mikäli tenttimisesi häiriintyy tai estyy, keskeytä tentti ja poistu tenttitilasta. Ilmoita tentin estymisestä tai keskeytymisestä aina viipymättä siihen tarkoitetulla lomakkeella. Linkki lomakkeeseen löytyy tenttipalvelun etusivulta (https://tenttis.uta.fi). Tentin uusiminen ennen arviointiin varatun ajan umpeutumista edellyttää ilmoitusta. Ilmoituksesi jälkeen saat sähköpostiisi tiedon siitä, milloin tentin uusiminen aikaisintaan on mahdollista. Myös keskeneräiset vastaukset tallentuvat järjestelmään. Valitsethan siis lomakkeella, haluatko, että keskeneräinen vastauksesi otetaan huomioon opintosuorituksen arvostelussa vai ei.
 • Mikäli tenttiohjelman kirjautumissivu ei aukea kunnolla sulje kone pitämällä keskusyksikön käynnisyspainiketta alhaalla n. 10 sekunnin  ajan. Odota sitten hetki ja avaa kone uudelleen. Tämän jälkeen kirjautumissivu useimmiten latautuu koneelle normaalisti.

Hätätilanteet

 • Palohälytyksen tai muun vastaavan tilanteen sattuessa toimithan edellä annettujen häiriö- ja ongelmatilanteiden toimintaohjeiden mukaisesti

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä

1. Miksi kurssi ei näy tentittävien listalla?

Opiskelijalla on tentistä riippuen muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kaksi yrityskertaa / tentti. Yrityskerraksi katsotaan sekä tenttiin vastaaminen että siitä luopuminen. Kun yrityskerrat on käytetty, kurssi poistuu opiskelijan tenttilistalta. Opiskelijan on lähetettävä pyyntö tentin avaamisesta osoitteeseen tenttis@uta.fi.

2. Voinko uusia tentin saman tien?

Jos sinulla on tentistä toinen yrityskerta käyttämättä, voit käydä uusimassa sen ennen kuin arviointi ensimmäisestä tentistä on saapunut. Tenttiä voi myös korottaa vaikka yrityskerrat on käytetty, kunhan opettaja on ensin arvioinut edelliset suoritukset. Jakson paras arvosana jää voimaan suoritusrekisteriin.

3. Kuinka paljon tenttimiseen on varattu aikaa? Voiko tentin aloittaa myöhässä?

Tenttikerran kesto riippuu tentittävän opinnon opintopistelaajuudesta, ks. tarkemmin ilmoittautumisohjeet-sivulta. Tenttiaika näkyy aina myös tentin tiedoissa. Varaus alkaa tasatunnein (esimerkiksi klo 8 tai 12), ja tentin kesto lasketaan varauksen alkamisajankohdasta. Jos opiskelija on jostain syystä estynyt aloittamaan tentin sen alkamisaikana ja uskoo tarvitsevansa tentin tekemiseen vähemmän kuin koko tenttiajan, tentin voi aloittaa myös kesken varausajan. Tenttitilaan mentäessä on aina otettava muut, jo luokassa olevat opiskelijat huomioon.

4. Missä kaikkialla voi tenttiä sähköisesti?

Tampereen yliopiston sähköisiä tenttitiloja on kolmella paikkakunnalla: Tampereella (keskustakampuksella ja Kaupissa), Seinäjoella sekä Porissa. Kaikissa toimipisteissä ja tenttiluokissa on tarjolla samat tentit.

Tampereen päätalon tenttiluokkaan on varattu 2 esteetöntä paikkaa, joiden pöydän korkeutta voi säädellä sähköisesti. Paikka varataan tenttipaikkavalikosta nimellä A203d esteetön. Paikat on varattu ensisijaisesti niitä tarvitseville, mutta ruuhka-aikoina ne ovat myös muiden käytettävinä. Lisäksi käytössä on Eritystenttitila A026, mutta sen käyttäminen edellyttää, että opiskelijalla on erityisjärjestelyehdotukseen kirjattu tarve erilliseen tenttitilaan.

5. Miksi tentin peruminen etukäteen on tärkeää?

Sähköisiä tenttitiloja ja -vuoroja on rajallinen määrä, ja tentittäviä kursseja on tarjolla paljon lähes jokaisessa tutkinto-ohjelmassa. Ihannetilanteessa tenttitilat ovat aktiivisessa käytössä aina luokkien aukioloaikoina. Tämä on mahdollista ainoastaan, jos käyttämättömät vuorot vapautetaan muiden opiskelijoiden käyttöön. Lisäksi etukäteen peruttu tentti ei kuluta yrityskertoja.

6. Miksi suoritus ei näy NettiOpsussa/Opiskelijan työpöydällä, vaikka arvioinnista on tullut tieto sähköpostiin?

Opiskelijan sähköpostiin lähtee viesti, kun opettaja on lukinnut tentin arvioinnin sähkötenttijärjestelmässä. Suoritus ei kuitenkaan siirry automaattisesti opintorekisteriin, vaan opettaja toimittaa tiedon opintosuorituksesta ja arvosanasta yksikön hallintoon, jossa suoritusmerkinnät rekisteröidään. Tampereen yliopiston arviointisäännön mukaan sähköisen tentin tulokset on julkistettava pääsääntöisesti kolmen viikon kuluessa tentin suorittamisesta.

Sähköisen tenttipalvelun käyttöehdot

 1. Sähköisessä tentissä noudatetaan Tampereen yliopiston opintojen arviointisääntöä sekä rehtorin antamaa ohjetta sähköisestä tenttimisestä.
 2. Opiskelija suostuu siihen, että kulunvalvonnan, videovalvonnan ja tenttijärjestelmän tietoja voidaan yhdistää henkilöllisyyden varmentamiseksi.
 3. Sähköisessä tentissä on voimassa tietojärjestelmien käytön säännöt.
 4. Henkilötietolain (523/99) 10 §:n mukainen rekisteriseloste