Tätä sivustoa ei enää päivitetä. Tutustu Tampereen yliopiston uuteen Opiskelijan oppaaseen.

Opiskelijasähköposti

Yliopisto tarjoaa sinulle sähköpostiosoitteen, joka on muotoa @tuni.fi. Tämä on sinun opintoihisi liittyvä, virallinen sähköpostiosoitteesi - KÄYTÄ TÄTÄ!

Miksi käyttää yliopiston tarjoamaa sähköpostiosoitetta?

  1. Muista osoitteista tulleet viestit voivat ohjautua roskapostiin.
  2. Viestisi vastaanottaja pystyy varmistumaan henkilöllisyydestäsi, kun käytät @tuni.fi-osoitetta. Kyse on siis tietoturvaasi koskevasta asiasta, joka yliopiston henkilökunnalla on velvollisuus varmistaa.
  3. Yliopisto lähettää tähän osoitteeseen opintoihisi liittyvät viestit, kuten
    • kursseihin ja opintojen ohjaukseen liittyvät viestit,
    • sähköisen tenttipalvelun tulokset ja
    • yleiset opiskelun ajankohtaistiedotteet Opiskelijan työpöydältä. Huom! Opiskelijan työpöytä ei ole vielä käytössä avoimen yliopiston opiskelijoilla.

Yliopiston osoitteeseen tulevat sähköpostit voi uudelleenohjata toiseen palveluun. Vaikka lukisit yliopiston sähköposteja toisen palvelun kautta, viesti yliopistolle päin silti @tuni.fi-osoitteesta käsin!

Office 365 -sähköpostia voit käyttää selaimen kautta (Office 365 webmail) tai erillisellä tietokoneen tai puhelimen sähköpostiohjelmalla. Internetselaimen kautta pääset sähköpostiisi miltä tahansa laitteelta ja pystyt myös hallinnoimaan monia tilisi asetuksia laajemmin kuin erillissovelluksessa.

Tarkempia ohjeita löydät Muutosinfo 2019 -sivulta.