Tätä sivustoa ei enää päivitetä. Tutustu Tampereen yliopiston uuteen Opiskelijan oppaaseen.

Aasian vaihtokohteet

Aasiaan voit hakea vaihtoon yliopistoihin tai muihin korkeakouluihin, joiden kanssa Tampereen yliopistolla (keskustakampus ja Kaupin kampus) on kahdenvälinen yhteistyösopimus. Myös useilla tiedekunnilla on omia kahdenvälisiä vaihtokohteita Aasiassa. Lisäksi ISEP-vaihto-ohjelma tarjoaa mahdollisuuden ulkomaiseen opintojaksoon muutamille opiskelijoille. Intiaa lukuun ottamatta kaikki kahdenväliset sopimusyliopistot sijaitsevat Itä-Aasiassa (Kiina, Hongkong, Taiwan, Japani, Etelä-Korea). Lisäksi yliopiston kautta voi hakea Fudanin yliopiston pohjoismaisen keskuksen järjestämille kesäkursseille Shanghaihin ja Intian pohjoismaisen keskuksen järjestämille kursseille eri puolille Intiaa.

Toimintakulttuuri Aasiassa poikkeaa paljon pohjoismaisesta. Sinne lähtiessäsi sinun on pystyttävä toimimaan hyvin itsenäisesti ja varauduttava hankkimaan opiskeluun ja elämiseen tarvittavia tietoja paikallisin keinoin. Hyvien tapojen mukaista käyttäytymistä pidetään itsestäänselvyytenä korkeakouluissa, joten käytöstavoista kannattaa ottaa selvää heti vaihtojakson alussa tai jo ennen vaihtoon lähtöä.

Eritoten Itä-Aasiassa paikallisen kielen osaamisen merkitys korostuu, mutta useimmissa vaihtokohteissa on tarjolla kielikurssien lisäksi myös englanninkielistä opetusta.

Yhteyshenkilö: kansainvälisten asioiden koordinaattori Jani Kohonen

Yliopiston kahdenväliset sopimusyliopistot

Lisätietoa (mm. ajantasaisimmat kurssilistaukset) Aasian vaihtokohteista löydät Mobility-Online Portaalista.

Etelä-Korea

Ajou University, Suwon
Hankuk University of Foreign Studies (HUFS), Soul ja Yongin
Kookmin University, Soul
Sogang University, Soul
Sookmyung Women’s University, Soul
Sungkyunkwan University (SKKU), Soul ja Suwon

Intia

Tata Institute of Social Sciences (TISS), Mumbai

Japani

Akita International University (AIU)
Daito Bunka University, Tokio
Doshisha University, Kioto
Fukuoka University
Ochanomizu University, Tokio

Kiina

Beijing Foreign Studies University (BFSU)
Beijing Normal University (BNU)
Beijing University of Technology (BJUT)
Central China Normal University (CCNU), Wuhan
China University of Political Science and Law (CUPL), Peking
Communication University of China, Nanjing (CUCN)
Communication University of China, Peking (CUC)
Fudan University, Shanghai
Guangdong University of Foreign Studies (GDUFS)
Jinan University, Guangzhou
Peking University (PKU)
Renmin University of China (RUC), Peking
Shanghai Normal University (SHNU)
Sichuan University (SCU)
The Chinese University of Hong Kong (CUHK)
The Education University of Hong Kong (EdUHK)
Tongji University, Shanghai
Wuhan University (WHU)

Taiwan

National Taiwan Normal University (NTNU), Taipei
National Chengchi University (NCCU), Taipei
National Taiwan University of Science and Technology (NTUST), Taipei

 

Kesäkurssit ja tutkijavierailut

Nordic Centre at Fudan University, Shanghai: kesäkurssit ja tutkijavierailut

Tampereen yliopisto on liittynyt vuonna 2001 kiinalais-pohjoismaiseen Shanghaissa sijaitsevaan yhteistyökonsortioon Nordic Centre at Fudan University. Konsortiossa on Fudan-yliopiston lisäksi mukana yhteensä 24 yliopistoa kaikista pohjoismaista ja ulkojäseninä Kööpenhaminan yliopistossa sijaitseva Nordic Institute of Asian Studies (NIAS) sekä kiinalainen Duke Kunshan University. Keskus on avattu vuonna 1995. Sen toimintaan kuuluu tutkimusyhteistyötä eri aloilla, kursseja sekä kiinalaisille että pohjoismaisille opiskelijoille ja yhteistyötä Shanghaissa sijaitsevien pohjoismaisten edustustojen ja yritysten kanssa.

Pohjoismaisen keskuksen (NC Fudan) kesäkurssit

Nordic Centre at Fudan University, Shanghai, tarjoaa jäsenyliopistojensa opiskelijoille haettavaksi yhteensä kolme opiskelupaikkaa kaksi viikkoa kestäville kesäkursseille Business and Innovation in China ja Chinese Politics and Society. Business and Innovation in China on tarkoitettu maisteritason opiskelijoille ja Chinese Politics and Society kanditason opiskelijoille. Opetuskielenä on englanti, eikä kiinan kielen taitoa edellytetä. Kurssimaksu on 800 juania (n. 100 €), ja opiskelijat vastaavat itse asumis- sekä elinkustannuksistaan. Edullisin tapa majoittua on ollut huone asuntolahotellissa, noin 150 juania yöltä.

Lisätietoja Fudan-yliopistossa toimivasta pohjoismaisesta keskuksesta löytyy Nordic Centre at Fudan University -kotisivuilta. Kesäkurssille voivat hakea kaikkien alojen opiskelijat, jotka ovat suorittaneet vähintään yhden lukuvuoden opinnot Tampereen yliopistossa kesäkurssin alkuun mennessä. Kesäkurssit ovat hakukohteena kevätlukukauden alkupuolen vaihtohaussa. Lopullinen päätös opiskelupaikoista tehdään NC Fudanissa.

Muut Fudanin yliopiston pohjoismaisessa keskuksessa pidetyt kurssit

Joinakin vuosina NC Fudanissa järjestetään lyhyitä kursseja myös kesäajan ulkopuolella. Kursseja on järjestetty muun muassa Kiinan politiikasta ja liike-elämästä. Mahdollisesta hausta ja kurssimaksuista ilmoitetaan normaalien vaihtohakuaikojen ulkopuolella.

Tutkijavierailut Fudan-yliopistoon

Nordic Centre at Fudan University myöntää matka-apurahoja 2-4 viikon tutkijavierailuille jäsenyliopistojensa väitöskirjatutkijoille, postdoceille ja professoreille. Apurahaa elinkustannuksiin voi saada enintään 350 euroa/viikko ja matkakuluihin enintään 500 euroa. Hakemus edellyttää oman yliopiston suositusta ja kutsua Fudan-yliopistosta. Fudan järjestää työtilan ja auttaa majoitusjärjestelyissä.

Yhteyshenkilö: kansainvälisten asioiden koordinaattori Leena Uski

Nordic Centre in India: kesä- ja talvikurssit sekä residenssi tutkijoille

Nordic Centre in India (NCI) on 17 pohjoismaisen yliopiston muodostama konsortio, jonka tavoitteena on edistää Intiaan liittyvää tutkimusta ja intialaisten ja pohjoismaisten yliopistojen yhteistyötä. NCI järjestää intensiivikursseja Intiassa sekä lukukauden aikana että kesäkurssimuotoisena.

Kurssikohteet ja ajankohdat vaihtelevat vuosittain. Kesän 2018 kurssivaihtoehdot julkaistaan talven kuluessa. Kurssit toteutuvat, mikäli osanottajia on riittävästi. Tietoa opetussuunnitelman sisällöstä, tavoitteista, kurssin yhteydessä suoritettavasta pakollisesta kirjallisuudesta tai kurssiin johdattavasta kirjallisuudesta, arvostelusta ja aikataulusta sekä käytännön järjestelyistä löytyy NCI:n verkkosivulta. Kurssien tavoitteisiin ja sisältöön kannattaa tutustua huolellisesti ennen kurssille hakemista. Hyderabadissa järjestettävän kurssin osallistujilta odotetaan vähintään yhden vuoden yliopisto-opintoja ja Bangaloressa järjestettävien kurssien osalta vähintään kahden vuoden opintoja kuluvan lukuvuoden loppuun mennessä. Lisäksi hakijoilta edellytetään hyvää englannin kielen taitoa. Hakea voi useammalle kurssille, mutta hakijan on ilmoitettava, mikä kursseista on ensisijainen.

Tampereen yliopiston opiskelijat voivat hakea myös lukukaudeksi Study in India -ohjelmaan. Ohjelma on maksullinen. Ajankohtaista tietoa maksuista ja hakemisesta löydät em. verkkosivuilta.

Nordic Centre in India tarjoaa jäsenyliopistojensa tutkijoille ja opiskelijoille maksutonta majoitusta Delhissä sijaitsevassa residenssissään.

Yhteyshenkilö: kansainvälisten asioiden koordinaattori Laura Lalu

Tiedekuntien kahdenväliset sopimusyliopistot

Tarkasta aina alakohtaiset lisätiedot ja mahdolliset erityisvaatimukset tiedekuntien liikkuvuuskoordinaattoreilta!
 

Johtamiskorkeakoulu

Kauppatieteiden tutkinto-ohjelman ja hallintotieteiden tutkinto-ohjelman kahdenväliset sopimusyliopistot

Intia

Management Development Institute (MDI), Gurgaon

Maisteritason kauppatieteilijät (ja hallintotieteilijät) voivat hakea vaihtoon myös JKK:n oman kahdenvälisen sopimuksen kautta. Vaihtoon lähtiessä pitää olla koossa noin 180 op. Vaihdossa opiskellaan kauppatieteitä. MDI:ssä on kaksivuotinen maisteriohjelma, joka jakaantuu kuuteen lukukauteen. Vaihtoon voi lähteä seuraaville lukukausille: maisterin ensimmäiselle vuodelle: term III: tammi-maaliskuu, maisterin toiselle vuodelle: term IV: kesä-syyskuu ja term V: syys-joulukuu. Opiskelukieli on englanti.

Japani

Aoyama Gakuin University, Tokio

Yksi yhden lukukauden vaihtopaikka hallintotieteiden tutkinto-ohjelman ja yksi yhden lukukauden vaihtopaikka kauppatieteiden tutkinto-ohjelman opiskelijoille (kandi- ja maisteritason vaihdot). Paljon opetusta englannin kielellä. AGU:n lukukausiajat ovat huhti-elokuu ja syyskuu-helmikuu. Hakuaika seuraavan lukuvuoden aikana tapahtuvaan vaihtoon on vuosittain tammikuussa sekä tarvittaessa vielä kevätlukukauden täydennyshaussa.
AGU:n International Centerin vaihto-opiskelusivut
 

Kiina

HSBC Business School, Peking University, Shenzhen Campus
Maisteritason kauppatieteilijät (ja hallintotieteilijät) voivat hakea vaihtoon myös JKK:n oman kahdenvälisen sopimuksen kautta. Sijaitsee lähellä Hong Kongia. Term Dates (tentative): Fall mid-August to late January, Spring: late February to late June. Englanninkielinen opetus: Master of Management, Master of Economics, or Master of Economics, Concentration in Quantitative Finance program. The course listing for previous Modules.
 

Korea

EWHA School of Business, EWHA Womans University, Seoul
Kauppatieteilijät (ja hallintotieteilijät) voivat hakea vaihtoon myös JKK:n oman kahdenvälisen sopimuksen kautta. Hyvätasoinen yliopisto. Paljon kursseja englanniksi.
 

Vietnam

University of Economics, Ho Chi Minh City ja siellä International School of Business (ISB), jossa englanninkielistä kurssitarjontaa.
Vaihto-opiskelijoille: http://isb.edu.vn/incoming-student.htm
Kauppatieteilijät (ja hallintotieteilijät) voivat hakea vaihtoon myös JKK:n oman kahdenvälisen sopimuksen kautta.

Yhteyshenkilö: kansainvälisten asioiden koordinaattori Terhi Nieminen.

 

Politiikan tutkimuksen tutkinto-ohjelman kahdenväliset sopimusyliopistot

Japani

Aoyama Gakuin University, Tokio

Yksi yhden lukukauden vaihtopaikka politiikan tutkimuksen tutkinto-ohjelman opiskelijoille (kandi- ja maisteritason vaihdot). Paljon opetusta englannin kielellä. AGU:n oma englannin kielen taitotasovaatimus vaihto-opiskelijoilta on väh. B2 (esim. kielikeskuksen Academic English -kurssi).

AGU:n lukukausiajat ovat huhti-elokuu ja syyskuu-helmikuu. Hakuaika seuraavan lukuvuoden aikana tapahtuvaan vaihtoon on vuosittain tammikuussa sekä tarvittaessa vielä kevätlukukauden täydennyshaussa. AGU:un valittaville opiskelijoille myönnetään yliopiston matka-apuraha (lkv 2018–2019 2.000 euroa/lukukausi).
AGU:n International Centerin vaihto-opiskelusivut

Yhteyshenkilö: kansainvälisten asioiden koordinaattori Minna Höijer
 

Lähi-itä

University of Jordan, Amman, Jordania

Kursseja politiikan tutkimuksesta, arabian kielestä ja esim. Islamic studies -kokonaisuus. Opetus englannin ja arabian kielellä. Maisteritason vaihdot, yksi yhden lukukauden paikka. Myös politiikan tutkimuksen jatko-opiskelijat voivat hakea vaihtopaikkaa.

Vaihto toteutuu Erasmus+ Globaali -ohjelman puitteissa (Erasmus ICM) lukuvuonna 2019-2020. Lähtevä opiskelija saa 650 euron apurahan/kk sekä 530 euron matka-apurahan.

Yhteyshenkilöt: Minna Höijer ja Laura Lalu (Erasmus+ Globaali -ohjelma)

Yhteiskuntatieteellisen koulutusalan kahdenväliset sopimusyliopistot

Politiikan tutkimuksen opiskelijat voivat hakea Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden opiskelijoille tarkoitettuja kahdenvälisiä vaihtopaikkoja Japaniin. Näitä vaihtopaikkoja hallinnoidaan yhteiskuntatieteiden tiedekunnassa.

Japani
International Christian University, Tokio

Yhteyshenkilö: opintokoordinaattori Anna Wansén-Kaseva (SOC)

 

Kasvatustieteiden tiedekunta

Japani

Naruto University of Education, Naruto


Seinan Gaguin University, Fukuoka

Yhteyshenkilö: kansainvälisten asioiden koordinaattori Sari Hyttinen

 

Luonnontieteiden tiedekunta

Tiedekunnan opiskelijoilla on mahdollisuus mennä vaihtoon Etelä-Koreaan Sungkyunkwan- eli SKKU-yliopistoon. Vaihtoon voivat lähteä kandidaatti-, maisteri- ja tohtoritason opiskelijat, vaihtopaikkoja on varattu informaatiotieteiden opiskelijoille kolme paikkaa per lukuvuosi. Hakuajat ja -menettelyt ovat samat kuin Erasmus-paikoissa. Myös opettajat ja tutkijat voivat lähteä vaihtoon.

Lisäksi on ollut mahdollisuus mennä vaihtoon Japaniin Tokyo Institute of Technology -yliopistoon (Graduate School of Decision Science and Technology). Vaihto on tarkoitettu jatko-opiskelijoille tai opiskelijoille jotka liittyvät kyseisen yliopiston johonkin tutkimusryhmään vaihdon ajaksi. Kurssien suorittamisesta on maksettava lukukausimaksu. HUOM, kyseinen vaihtosopimus on päättynyt eikä uutta ole vielä solmittu.

Tietojenkäsittelytieteillä on vaihtopaikka Jordaniaan: German-Jordanian University, School of Informatics and Computing. Vaihtopaikka on yhdeksi lukukaudeksi hakijan valinnan mukaan. Hakuajat ja -menettelyt ovat samat kuin Erasmus-paikoissa.

Lisätietoja: koordinaattori Anna Vähämäki

Viestintätieteiden tiedekunta

Informaatiotieteiden opiskelijoilla on mahdollisuus mennä vaihtoon Etelä-Koreaan Sungkyunkwan- eli SKKU-yliopistoon. Vaihtoon voivat lähteä kandidaatti-, maisteri- ja tohtoritason opiskelijat, vaihtopaikkoja on varattu informaatiotieteiden opiskelijoille kolme paikkaa per lukuvuosi. Hakuajat ja -menettelyt ovat samat kuin Erasmus-paikoissa. Myös opettajat ja tutkijat voivat lähteä vaihtoon.

Lisäksi informaatiotieteiden opiskelijoilla on mahdollisuus mennä vaihtoon Japaniin Tokyo Institute of Technology -yliopistoon (Graduate School of Decision Science and Technology). Vaihto on tarkoitettu jatko-opiskelijoille tai opiskelijoille jotka liittyvät kyseisen yliopiston johonkin tutkimusryhmään vaihdon ajaksi. Kurssien suorittamisesta on maksettava lukukausimaksu. HUOM, kyseinen vaihtosopimus on päättynyt eikä uutta ole vielä solmittu.

Lisätietoja informaatiotieteiden vaihtopaikoista: koordinaattori Anna Vähämäki

Yhteiskuntatieteiden tiedekunta

Japani
International Christian University, Tokio

International Christian Universityn (ICU) vaihtopaikat on tarkoitettu ensisijaisesti yhteiskuntatieteiden (YTK ja YTM) opiskelijoille SOC-, JKK- ja COMS-tiedekunnissa.

ICUssa on tarjolla englanninkielisiä undergraduate-tason opintoja monilta eri aloilta. Lisäksi ICUssa on mahdollisuus intensiiviseen Japanin kielen ja kulttuurin opiskeluun. Tutustu vaihto-opiskeluun ICUn Exchange Program -verkkosivustolla

ICU vastaanottaa sopimuksellamme vaihto-opiskelijoita ainoastaan yhdeksi kokonaiseksi lukuvuodeksi (ICUssa syyskuu - kesäkuu). TaY:n hakijoiden on hakuvaiheessa pystyttävä osoittamaan hyvä, akateemiseen opiskeluun soveltuva kielitaito erillisellä todistuksella joko yliopistotason englanninkielisten opintojen perusteella tai kaupallisella kielitestillä.

Yhteyshenkilö: opintokoordinaattori Anna Wansén-Kaseva