Tätä sivustoa ei enää päivitetä. Tutustu Tampereen yliopiston uuteen Opiskelijan oppaaseen.

Latinalaisen Amerikan ja Karibian vaihtokohteet

Latinalaiseen Amerikkaan voit hakea vaihtoon yliopistoihin tai muihin korkeakouluihin, joiden kanssa Tampereen yliopistolla (keskustakampus ja Kaupin kampus) on kahdenvälinen yhteistyösopimus. Myös joillakin tiedekunnilla on omia kahdenvälisiä vaihtokohteita Etelä-Amerikassa. Etelä-Amerikassa on myös joitakin ISEP-vaihto-ohjelmassa mukana olevia yliopistoja.

Selaa vaihtokohteita Mobility-Online -portaalista. Portaalista löydät myös kohteiden yhteyshenkilöiden tiedot.

Latinalaisen Amerikan ja Meksikon kohteissa opiskellaan valtaosin espanjaksi, Brasiliassa portugaliksi, eikä vaihtokohteiden ulkopuolellakaan yleensä puhuta englantia. Jos haet vaihtoon espanjankieliseen maahan, sinun on välttämätöntä osata espanjaa, vaikka opiskelisitkin englanniksi. Brasiliaan hakiessasi sinun ei tarvitse osata portugalia vielä hakuvaiheessa, mutta tässä tapauksessa sinulta vaaditaan espanjan, ranskan tai italian kielen taitoa. Jos osaat jotain näistä kielistä ja opiskelet jonkin verran portugalia ennen vaihtoon lähtöä, pystyt hankkimaan opintoihin riittävän kielitaidon viimeistään paikan päällä.

Karibian saarista voit hakea kahdenväliseen vaihtoon Barbadokselle ja Jamaikalle.

Toimintakulttuuri Latinalaisessa Amerikassa ja Karibialla poikkeaa paljon pohjoismaisesta. Sinne lähtiessäsi sinun on pystyttävä toimimaan hyvin itsenäisesti ja varauduttava hankkimaan opiskeluun ja elämiseen tarvittavia tietoja paikallisin keinoin.

Lisätietoa vaihtokohteista löydät Mobility-Online Portaalista.

Yhteyshenkilöt:

  • kansainvälisten asioiden koordinaattori Jani Kohonen (Latinalainen Amerikka)
  • kansainvälisten asioiden koordinaattori Igor Tanskanen (Karibia)

Yliopiston kahdenväliset sopimusyliopistot

Argentiina

Universidad Nacional de Quilmes

Buenos Airesin suurkaupunkialueella, noin tunnin bussimatkan päässä keskustasta sijaitseva Universidad Nacional de Quilmes on perustettu vuonna 1989.


Opetuskieli yliopistossa on espanja, ja vaihtoon hakevilta opiskelijoilta edellytetään riittävän hyvää espanjan kielen tasoa jo hakuvaiheessa. Lukuvuosi yliopistossa alkaa maaliskuussa ja päättyy joulukuussa. Siksi lukuvuoden pituiseen vaihtoon voi lähteä vain kalenterivuodeksi.


Vastuu asunnon järjestämisestä on vaihto-opiskelijalla itsellään. Samoin opiskelija vastaa itse vuokran ja muiden elinkustannusten maksamisesta sekä muista opiskelijavaihtoon mahdollisesti liittyvistä maksuista. 

Barbados

The University of the West Indies at Cave Hill

HUOM! Ei hakukohteena 2020-21.

Karibianmeren itäisin saari Barbados on trooppinen lomaparatiisi, joka tarjoaa rantaviivaa myös Atlantin valtameren puolella. Noin 285 000 asukkaan maa on sekä maailmantähtien että pakettimatkalaisten suosiossa – saarelta löytyykin kaikkea ylellisestä luksuksesta tavalliseen karibialaiseen elämänmenoon. Barbadoksella pääsee lepäämään upeilla rannoilla, aktiivilomailemaan vesiurheilun parissa tai oppimaan sen mielenkiintoista historiaa. Barbados mielletään usein Karibian turvallisimmaksi ja vieraanvaraisimmaksi saareksi. Barbadoksen hintataso on Suomea vastaava ja monessa asiassa jopa kalliimpi.

UWI Cave Hill -kampuksella on noin 8000 opiskelijaa. Siellä on viisi tiedekuntaa: humanistinen ja kasvatustieteiden tiedekunta, joka on tiedekunnista vanhin, oikeustieteellinen, lääketieteellinen, luonnontieteellinen sekä yhteiskuntatieteellinen tiedekunta (ks. kurssikuvaukset). Yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa ja luonnontieteellisessä tiedekunnassa voi opiskella kauppa- ja kansantaloustieteitä. Kampus avustaa opiskelija-asuntolapaikan tai vuokra-asunnon hankinnassa, mutta opiskelija vastaa itse asumiskuluistaan. Opiskelukieli on englanti ja UWI edellyttää hakijoilta hyvää englannin kielen taitoa, jonka voi osoittaa esim. Tampereen yliopiston tutkinto-ohjelman vaatimilla englannin kielen opinnoilla ja Kielikeskuksen kielitodistuksella. Syyslukukausi (semester 1) on elokuusta joulukuun loppuun ja kevätlukukausi (semester 2) tammikuusta toukokuun loppuun (ml. tenttikaudet).

Kampusalueella sijaitsee mm. Usain Bolt Sports Complex, joka on noin kymmenen minuutin kävelymatkan päässä rannalta.

Lisätietoja kohteesta: The Student Handbook 2018-19.

Brasilia

Chile

ISEP

ISEP-vaihtoon voivat hakea kaikkien alojen tutkinto-opiskelijat, jotka ovat opiskelleet Tampereen yliopistossa vähintään yhden lukuvuoden. ISEP-vaihtoon voi tällä hetkellä hakea vain yhdeksi lukukaudeksi. Kliinistä lääketiedettä lukuun ottamatta kaikkien ohjelmassa mukana olevien yliopistojen edustamien tieteenalojen opiskelu on mahdollista vaihtovuoden aikana. ISEPin kautta voi hakea vaihtoon paitsi Yhdysvaltoihin, myös esimerkiksi Kanadaan, Latinalaiseen Amerikkaan, eteläiseen Afrikkaan, Etelä-Koreaan, Japaniin ja Taiwaniin.

Lue lisää ISEP-ohjelmasta

ISEP-yhteyshenkilö: kansainvälisten asioiden koordinaattori Igor Tanskanen

Tiedekuntien kahdenväliset sopimusyliopistot

Tarkasta aina alakohtaiset lisätiedot ja mahdolliset erityisvaatimukset tiedekuntien liikkuvuuskoordinaattoreilta!

Johtamiskorkeakoulu

Kauppatieteilijät (ja hallintotieteilijät) voivat hakea vaihtoon myös JKK:n omien kahdenvälisten sopimusten kautta.

Brasilia

Faculdade Ibmec
Yksityinen kauppakorkeakoulu. Vaihdossa opiskellaan kauppatieteitä. Opetuskieli pääosin portugali, mutta lukukaudessa noin 5-7 kurssia englanniksi. Lukukaudet: Undergraduate: Summer Term: beginning of February-middle July, Fall Term: beginning of August-middle December. Graduate (by quarters): Master: 1st quarter: February-May; 2nd quarter: June-September; 3rd quarter: September-December.
 

Yhteyshenkilö: kansainvälisten asioiden koordinaattori Terhi Nieminen