Pohjois-Amerikan vaihtokohteet

 

 

Pohjois-Amerikkaan voit hakea vaihtoon yliopistoihin tai muihin korkeakouluihin, joiden kanssa Tampereen yliopistolla on kahdenvälinen yhteistyösopimus. ISEP-vaihto-ohjelma tarjoaa mahdollisuuden ulkomaiseen opintojaksoon muutamille opiskelijoille. Pohjois-Amerikkaan voit lisäksi hakea vaihtoon north2north-ohjelman kautta ja Kanadan ranskankieliseen provinssiin Quebeciin BCI-ohjelman kautta. Myös joillakin tiedekunnilla on omia kahdenvälisiä vaihtokohteita Pohjois-Amerikassa.

Pohjois-Amerikan kahdenvälisiin vaihtokohteisiin ja ISEP-ohjelmaan valitaan opiskelijoita myös varasijoille.

Yliopiston kahdenväliset sopimusyliopistot

Kanada

Carleton University, Ottawa

Vaihtokohteeseen voivat hakea kaikki yliopiston tutkinto-opiskelijat. Vaihtoon voidaan lähettää yleensä 2-3 opiskelijaa vuodessa, mutta määrästä sovitaan erikseen vuosittain. Vaihtoon valitut opiskelijat vapautuvat Carleton Universityn lukukausimaksuista, mutta vastaavat itse asumis- ja elinkustannuksistaan. Ohjelmaan osallistuville opiskelijoille myönnetään matka-apuraha. Carleton Universityyn hakevalta edellytetään hyvää englannin kielen taitoa, jonka voi todistaa joko suorittamalla TOEFL-testin tai IELTS-testin. TOEFL iBT-testissä alin hyväksytty pisteraja on 86 pistettä (minimit eri osioissa ovat seuraavat: 22 pistettä kirjoitus- ja puheosiossa sekä 20 pistettä luetun ja kuullun ymmärtämisessä). IELTS-testissä alin hyväksytty pisteraja on 6.5 (kaikissa osioissa vaadittu minimi on 6.0).

Yhdysvallat

University of Oregon, Eugene

Vaihtoon voivat hakea kaikki Tampereen yliopiston perustutkinto-opiskelijat. Vaihtoon valitut opiskelijat vapautuvat Oregonin yliopiston lukukausimaksuista, mutta vastaavat itse asumis- ja elinkustannuksistaan. Oregonin yliopisto edellyttää hakijoilta hyvää englannin kielen taitoa, jonka voi osoittaa esim. Tampereen yliopiston tutkinto-ohjelman vaatimilla englannin kielen opinnoilla. Oregonin yliopisto ei siis yleensä vaadi Tampereen yliopiston hakijoilta kielikoetta. Käytäntö kannattaa kuitenkin varmistaa kansainvälisten asioiden koordinaattorilta. Oregonin yliopisto ei hyväksy vaihto-opiskelijoita MBA-ohjelmaan.

University of Texas at Austin

Vaihtoon voivat hakea kaikki Tampereen yliopiston tutkinto-opiskelijat, jotka ovat opiskelleet Tampereen yliopistossa vähintään kaksi lukuvuotta. Valittu opiskelija vapautuu lukukausimaksuista, mutta vastaa itse asumis- ja elinkustannuksistaan. Teksasin yliopisto vaatii hakijoilta näyttöä hyvästä englannin kielen taidosta. Tämän voi osoittaa esim. Tampereen yliopistossa suoritetuilla tutkinto-ohjelman vaatimilla englannin kielen opinnoilla.

Virginia Polytechnic Institute and State University, Blacksburg

Vaihtoon voivat hakea kaikki Tampereen yliopiston tutkinto-opiskelijat. Virginia Tech –yliopistoon vaihtoon valittu opiskelija vapautuu lukukausimaksuista, mutta vastaa itse asumis- ja elinkustannuksistaan. Virginia Tech -yliopistoon hakevalta edellytetään hyvää englannin kielen taitoa, ja yliopisto vaatii hakijoilta TOEFL-testin suorittamista (minimipistemäärä 79-80/IBT). Ilmoittautuessaan TOEFL-testiin tulee opiskelijan pyytää testitulos lähetettäväksi suoraan Virginia Tech -yliopistoon laittamalla tuloksen raportointilomakkeeseen yliopiston tunnus 5859.

BCI-ohjelma

BCI-vaihtojakso kestää yhden tai kaksi lukukautta. Sinun ei tarvitse maksaa lukukausimaksuja vaihtokohteessa, mutta vastaat itse asumis- ja elinkustannuksista samoin kuin vaihtoon liittyvistä mahdollisista lisämaksuista. Vastaanottava yliopisto voi esimerkiksi laskuttaa sinulta sairausvakuutus-, kielikurssi-, ekskursio-, laboratorio- ja hallintokuluja.

BCI-vaihtoon hakiessasi sinulta edellytetään hyvää kohdeyliopiston kielen taitoa, jonka osoitat jo hakuvaiheessa vastaanottavan yliopiston vaatimusten mukaisesti.

Lue lisää BCI-ohjelmasta

BCI-vaihtokohteet lukuvuonna 2017–2018

Université Laval
École Polytechnique de Montréal
Université de Sherbrooke
Université du Québec à Montréal
Université du Québec à Trois-Rivières
Université du Québec à Rimouski
Université du Québec en Outaouais
Université du Québec en Abitibi-Témiscamingue
École nationale d'administration publique
École de technologie supérieure
Bishop's University

Yliopiston BCI-yhteyshenkilö: kansainvälisten asioiden koordinaattori Leena Uski

ISEP

ISEP-vaihtoon voivat hakea kaikkien alojen tutkinto-opiskelijat, jotka ovat opiskelleet Tampereen yliopistossa vähintään yhden lukuvuoden. ISEP-vaihtoon voi tällä hetkellä hakea vain yhdeksi lukukaudeksi. Kliinistä lääketiedettä lukuun ottamatta kaikkien ohjelmassa mukana olevien yliopistojen edustamien tieteenalojen opiskelu on mahdollista vaihtovuoden aikana. ISEPin kautta voi hakea vaihtoon paitsi Yhdysvaltoihin, myös esimerkiksi Kanadaan, Latinalaiseen Amerikkaan, eteläiseen Afrikkaan, Etelä-Koreaan, Japaniin ja Taiwaniin.

Lue lisää ISEP-ohjelmasta

Yliopiston ISEP-yhteyshenkilö: kansainvälisten asioiden koordinaattori Hanna-Kaisa Autio

north2north

North2north-ohjelma tukee opiskelijoiden liikkuvuutta Pohjois-Amerikassa, Venäjällä ja Pohjoismaissa. Hakukohteet varmistuvat maalis-huhtikuussa. North2north-ohjelma tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden perehtyä omakohtaisesti pohjoisten alueiden eri osiin ja jakaa kokemuksiaan muiden opiskelijoiden kanssa antamalla mahdollisuuden opiskella jossain toisessa Arktisen yliopiston jäsenyliopistossa.

Lue lisää north2north-ohjelmasta

Yliopiston north2north-yhteyshenkilö: kansainvälisten asioiden koordinaattori Hanna-Kaisa Autio

Tiedekuntien kahdenväliset sopimusyliopistot

Johtamiskorkeakoulu

Kauppatieteiden tutkinto-ohjelma

Yhdysvallat
University of Nebraska at Kearney,  College of Business and Technology

Kauppatieteilijät (ja hallintotieteilijät) voivat hakea vaihtoon myös JKK:n oman kahdenvälisen sopimuksen kautta. Opiskelualana ovat kauppatieteet kanditasolla. Vaihtopaikat ovat ensisijaisesti tarkoitettu kanditason opiskelijoille. Lukukausimaksua ei ole, mutta mutta opiskelija maksaa itse asumisen, elämisen ja lennot. Yliopistolta voi hakea matka-apurahaa. Kampuksella on myös hyvät urheilumahdollisuudet (esim. jalka-, lento-, kori, sulkapalloa, kuntosaleja, kiipeilyseinä, uima-allas jne.) Kearneyn kaupunki.

Yhteyshenkilö: kansainvälisten asioiden koordinaattori Terhi Nieminen

Yhteiskuntatieteellisen koulutusalan kahdenväliset sopimusyliopistot

Politiikan tutkimuksen opiskelijat voivat hakea Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden opiskelijoille tarkoitettuja kahdenvälisiä vaihtopaikkoja Kanadaan ja Yhdysvaltoihin. Näitä vaihtopaikkoja hallinnoidaan yhteiskuntatieteiden tiedekunnassa.

Kanada
University of Victoria, Victoria (BC)

Yhdysvallat
North Park University, Chicago

Yhteyshenkilö: opintokoordinaattori Anna Wansén-Kaseva (SOC)

Yhteiskuntatieteiden tiedekunta

Kanada

University of Victoria, British Columbia

Victoriaan voi lähteä vaihtoon lukuvuodeksi tai lukukaudeksi. Yliopisto avustaa asunnon hankinnassa. Kursseja voi valita kolmesta tiedekunnasta vapaasti: Faculty of Science, Faculty of Social Sciences ja Faculty of Humanities. Sen lisäksi rajoitettu määrä kursseja voi olla tarjolla tiedekunnassa Faculty of Fine Arts. Tätä vaihtoa varten voi saada Tampereen yliopiston matka-apurahaa.

Yliopiston kotisivut

University of Manitoba, Winnipeg

Manitoban yliopistoon voi lähteä yksi sosiaalityön opiskelija vuosittain ja tarkoitus on vaihdon aikana keskittyä graduntekoon. Manitoban-vaihtoa varten voi saada Tampereen yliopiston matka-apurahaa. Lisätietoja tästä vaihtokohteesta antaa myös Anna Metteri, etunimi.sukunimi@uta.fi.

Yliopiston kotisivut

Yhteyshenkilö: opintokoordinaattori Anna Wansén-Kaseva (SOC)

Yhdysvallat

North Park University, Chicago

North Parkiin (NPU) on kaksi paikkaa yhteiskuntatieteiden opiskelijoille. Kursseja voi valita vapaasti eri tiedekunnista. Vuokra tulee maksaa kertamaksulla. Keväästä 2016 alkaen kaikkien North Parkiin menevien vaihto-opiskelijoiden tulee ottaa NPU:n tarjoama, opiskelijaviisumin vaatimukset kattava sairausvakuutus. Kaikki vaihto-opiskelijat suorittavat ESL-kielitestin (English as a Second Language) saavuttuaan North Parkiin. Tätä vaihtoa varten voi saada Tampereen yliopiston matka-apurahaa.

Yliopiston kotisivut

Yhteyshenkilö: opintokoordinaattori Anna Wansén-Kaseva (SOC)