Viestintätieteiden tiedekunnan harjoittelukäytännöt

Viestintätieteiden tiedekunnassa harjoittelun asema ja pakollisuus vaihtelevat tutkinto-ohjelmittain. Suurimmassa osassa tutkinto-ohjelmia opiskelija hankkii harjoittelupaikkansa itse. Tutkintoon sisältyvään harjoitteluun on mahdollista saada yliopiston harjoittelutukea tai Erasmus-harjoitteluapurahaa. Harjoittelun voi suorittaa ja siitä saada opintopisteitä myös ilman harjoittelutukea.

Tutustuthan huolella yliopiston harjoittelutuen yleisiin linjauksiin!

Lisätietoa Erasmus-harjoittelusta

Harjoittelutuen hakeminen

Harjoittelutukea haetaan pääsääntöisesti joulu-tammikuussa ja tuki myönnetään käytettäväksi seuraavan kalenterivuoden aikana. Vuoden 2018 harjoittelutuen hakuaika on 1.12.2017 – 10.1.2018. Tätä hakuaikaa käyttävät

• Informaatiotutkimus ja interaktiivinen media
  • Kieli käännös ja kirjallisuustieteet
  • Cultural Studies
  • Internet and Game Studies
  • Media Education

Journalistiikan ja viestinnän tutkinto-ohjelmassa musiikintutkimuksen, puheviestinnän, ja teatterin ja draaman tutkimuksen harjoittelutukea voi hakea ympäri vuoden, ja journalistiikan toimitusharjoittelussa tuki ja harjoittelupaikka haetaan erikseen ilmoitettavana ajankohtana syyslukukaudella (ks. tarkemmin Journalistiikan ja viestinnän harjoitteluohjeet).

Human- Technology Interaction -ohjelmassa noudatetaan vuoden 2018 harjoittelutuen haussa tietojenkäsittelytieteiden tutkinto-ohjelman hakuaikaa ja käytäntöjä.

Harjoittelutuen hakemisen ja myöntämisen käytännöt vaihtelevat tutkinto-ohjelmittain, varmista oman tutkinto-ohjelmasi käytännöt tämän sivun alasivuilta.