Opiskelijatodistus ja opintorekisteriote

Opiskelijatodistus

Opiskelijatodistusta tarvitaan kaikenlaisiin tilanteisiin, joissa opiskelijan täytyy todistaa olevansa kirjoilla Tampereen yliopistossa. Pelkkä opiskelijakortti ei todistamiseen aina riitä.

Opiskelijatodistuksen voit tilata lukuvuosi-ilmoittautumisen jälkeen Opiskelijan työpöydältä kohdasta "Omat tiedot", jolloin saat todistuksen postitse. Vaihtoehtoisesti voit myös hakea opiskelijatodistuksen aktuaarinkansliasta. Opiskelijatodistus on maksuton.

Avoimen yliopiston opiskelijan opiskelijatodistuksena toimii vahvistus opinto-oikeudesta. Voit halutessasi saada vahvistuksen voimassaolevista opinto-oikeuksistasi Aktuaarinkansliasta.

Opintosuoritusote

Epävirallinen opintosuoritusote

Opiskelijan työpöydällä ja NettiRekassa voit ladata itsellesi pdf-muotoisen, epävirallisen opintosuoritusotteen tai lähettää sen haluamaasi sähköpostiosoitteeseen. Tätä mahdollisuutta voit käyttää esimerkiksi työnhaussa tai Tampereen yliopiston sisäisissä opiskelupaikkahauissa. Näin vastaanottaja saa otteesi selkeänä taulukkona. Otteen voit myös lähettää omaan sähköpostiisi.

Tähän otteeseen tulee tilauspäivänä kello 5.00 opiskelijatietojärjestelmässä olleet tiedot. Ote lähtee vastaanottajalle välittömästi, kun olet sen tilannut.

Ote sisältää oppiaineittain/tutkinto-ohjelmittain järjestetyt tiedot suorittamistasi opinnoista. Otteessa on myös nimesi, yhteystietosi ja syntymäaikasi.

Virallinen opintosuoritusote

Viralliset opintosuoritusotteet ovat maksuttomia.

Virallisen, paperille tulostetun otteen opintosuoritusrekisteristä saa joko:

• tilaamalla Opiskelijan työpöydältä kohdasta "Opintosuoritukset".
  • noutamalla otteen aktuaarinkansliasta (ks. aukioloajat). Otetta ei tarvitse tilata etukäteen.
  • tilaamalla sähköpostitse (aktuaari (at) uta.fi), jonka jälkeen voit noutaa otteen aktuaarinkansliasta tai pyytää lähettämään sen postitse kotiisi. Mainitse oma nimesi, opiskelijanumerosi tai henkilötunnuksesi sekä millainen ote tehdään (ks. kohta "Erilaiset viralliset otteet" alempana tällä sivulla). Jos haluat otteen postitse, mainitse myös postitusosoite.
  • tilaamalla puhelimitse (050 318 7000), jonka jälkeen voit noutaa otteen aktuaarinkansliasta tai pyytää lähettämään sen sinulle postitse.
  • Avoimen yliopisto-opetuksen suorituksista voit tilata virallisen opintosuoritusotteen NettiRekan kautta.

Erilaiset viralliset otteet:

• Virallinen ote suomenkielisenä tai englanninkielisenä
  • ECTS-ote englanninkielisenä
  • Opintopistetaulu (lukukausittain suoritettujen opintopisteiden määrä, ei sisällä opintojaksojen tietoja)
  • Diploma Supplement

Avoimen yliopiston opiskelijan opintosuoritusote

Suoritetuista avoimen yliopiston opinnoista voit pyytää opintorekisteriotteen. Virallisen otteen opintosuoritusrekisteristä saat tilattua Nettirekan Opintosuoritukset -kohdasta tai sähköpostilla osoitteesta avoin@uta.fi (muista kirjoittaa viestiin opiskelijanumerosi!) tai puhelimitse Opiskelijapalvelusta. Saat NettiRekan kautta tilattua myös epävirallisen opintosuoritusotteen PDF-tiedostona haluamaasi sähköpostiosoitteeseen.