Sisältöön
tampereen yliopisto: sis/luo-coms: opiskelu: tutkinto-ohjelmat: tietojenkäsittelytieteiden tutkinto-ohjelma: opinto-opas: kurssisivut:
Viestintätieteiden ja luonnontieteiden tiedekunnatTampereen yliopistoViestintätieteiden ja luonnontieteiden tiedekunnat
TIEP1 Lausekielinen ohjelmointi I

Syksyn 2017 kurssin tiedot löytyvät osoitteesta https://coursepages.uta.fi/tiep1/.

TIEP1 Lausekielinen ohjelmointi I (Laki 1, 5 op) | Syksy 2016

3.2.2017

Kahdeksas erä arvosanoja on verkossa. Löydät arvosanat WETOn Arvosanat-kohdasta. Kokonaissuoritus edellyttää harjoitusten ja tentin hyväksyttyä suorittamista sekä palautteenantoa Webropol-järjestelmän kautta. Ota viipymättä yhteys kurssin vastuuopettajaan esimerkiksi sähköpostitse (jorma.laurikkala@uta.fi), mikäli epäilet arvostelussa tapahtuneen virheen tai nimesi puuttuu listalta, vaikka kaikki osasuoritukset ovat kunnossa. Suorituspäivämääräksi on merkitty ensimmäisen hyväksytysti suoritetun tentin päivämäärä. (18.53)

Toisen uusintatentin tulokset on julkaistu. Ensimmäisen tehtävän oikea rivi oli: a) 1, b) 3, c) 1, d) 3, e) 4, f) 2. Kevätlukukaudella järjestetään vielä yksi ylimääräinen uusintatentti, josta tiedotetaan kurssisivuilla ja sähköpostilistalla. (18.20)

2.2.2017

Ylimääräinen uusintatentti on klo 16–20 salissa D10ab (Päätalo).

27.1.2017

Kevään näyttökoe klo 12–15 (B0020)

23.1.2017

Ylimääräinen uusintatentti on torstaina 2.2. klo 16–20 salissa D10ab (Päätalo). Ilmoittautuminen avautuu huomenna (24.1.) klo 6.00 ja sulkeutuu keskiviikkona 1.2.2017 23.59. (14.50)

20.1.2017

Seitsemäs erä arvosanoja on verkossa. Löydät arvosanat WETOn Arvosanat-kohdasta. Kokonaissuoritus edellyttää harjoitusten ja tentin hyväksyttyä suorittamista sekä palautteenantoa Webropol-järjestelmän kautta. Ota viipymättä yhteys kurssin vastuuopettajaan esimerkiksi sähköpostitse (jorma.laurikkala@uta.fi), mikäli epäilet arvostelussa tapahtuneen virheen tai nimesi puuttuu listalta, vaikka kaikki osasuoritukset ovat kunnossa. Suorituspäivämääräksi on merkitty ensimmäisen hyväksytysti suoritetun tentin päivämäärä.

13.1.2017

Kevään näyttökoe on perjantaina 27.1. klo 12–15 (B0020). Kokeeseen ilmoittautuminen sulkeutuu 26.1. klo 12.00. Näyttökoe on ajateltu ensisijaisesti heille, jota ovat hankkineet hyvän ohjelmointitaidon siten, että osaamisesta ei ole saatavilla aiemmin suoritetun, saman tasoisen oppijakson tapaista näyttöä. Esimerkiksi oman harrastuksen kautta hankitun osaamisen voi todentaa näyttökokeella, jolloin kurssia ei tarvitse suorittaa normaalireittiä harjoitusten ja tentin kautta. Näyttökokeeseen voi toki osallistua myös, jos kurssi on jäänyt kesken heti alussa siten, että lisätehtävistä saatavat pisteet eivät ole riittäneet harjoitusten hyväksyttyyn suorittamiseen. Tällöin kuitenkin kokeessa menestyminen edellyttää, että opiskelija on hankkinut hyvän ohjelmointitaidon esimerkiksi Lausekielinen ohjelmointi II -kurssilla. Huomaa, että näyttökoe ja uusintatentti poikkeavat toisistaan. Kurssin arvosana määräytyy täysin näyttökokeen pistemäärän perusteella. Kevään näyttökokeeseen ei voi myöskään osallistua, jos on jo osallistunut syksyn näyttökokeeseen. Harkitse ylimääräiseen uusintatenttiin (mahdollisesti 2.2.) osallistumista, jos olet suorittanut harjoitukset hyväksytysti, mutta kokonaissuorituksesta puuttuu vielä tentti. (16.00)

10.1.2017

Kuudes erä arvosanoja on verkossa. Löydät arvosanat WETOn Arvosanat-kohdasta. Kokonaissuoritus edellyttää harjoitusten ja tentin hyväksyttyä suorittamista sekä palautteenantoa Webropol-järjestelmän kautta. Muutamalla kurssilaisella on vielä palaute antamatta. Ota viipymättä yhteys kurssin vastuuopettajaan esimerkiksi sähköpostitse (jorma.laurikkala@uta.fi), mikäli epäilet arvostelussa tapahtuneen virheen tai nimesi puuttuu listalta, vaikka kaikki osasuoritukset ovat kunnossa. Suorituspäivämääräksi on merkitty ensimmäisen hyväksytysti suoritetun tentin päivämäärä. (17.33)

5.1.2017

Lisäharjoitusten palautus avattu on WETOssa. Kerro vastuuopettajalle, jos kohtaat WETOssa (teknisen) ongelman. (23.09)

22.12.2016

Lisäharjoitukset on julkaistu. Nämä tehtävät on tarkoitettu ainoastaan opiskelijoille, jotka pystyvät saavuttamaan 40 % -rajan (22 tehtävää) tekemällä 1–8 kpl lisätehtäviä. Kaikille 14–21 kappaletta tehtäviä tehneille on lähetetty postia. Ota yhteyttä, jos et ole saanut postia, vaikka oman kirjanpitosi mukaan 40 % -rajan rikkominen on mahdollista lisätehtävillä. (22.35)

20.12.2016

Viides erä arvosanoja on verkossa. Löydät arvosanat WETOn Arvosanat-kohdasta. Kokonaissuoritus edellyttää harjoitusten ja tentin hyväksyttyä suorittamista sekä palautteenantoa Webropol-järjestelmän kautta. Muutamalla kurssilaisella on vielä palaute antamatta. Ota viipymättä yhteys kurssin vastuuopettajaan esimerkiksi sähköpostitse (jorma.laurikkala@uta.fi), mikäli epäilet arvostelussa tapahtuneen virheen tai nimesi puuttuu listalta, vaikka kaikki osasuoritukset ovat kunnossa. Suorituspäivämääräksi on merkitty ensimmäisen hyväksytysti suoritetun tentin päivämäärä. (16.21)

16.12.2016

Neljäs erä arvosanoja on verkossa. Löydät arvosanat WETOn Arvosanat-kohdasta. Kokonaissuoritus edellyttää harjoitusten ja tentin hyväksyttyä suorittamista sekä palautteenantoa Webropol-järjestelmän kautta. Muutamalla kurssilaisella on vielä palaute antamatta. Ota viipymättä yhteys kurssin vastuuopettajaan esimerkiksi sähköpostitse (jorma.laurikkala@uta.fi), mikäli epäilet arvostelussa tapahtuneen virheen tai nimesi puuttuu listalta, vaikka kaikki osasuoritukset ovat kunnossa. Suorituspäivämääräksi on merkitty ensimmäisen hyväksytysti suoritetun tentin päivämäärä. (19.16)

Toisen uusintatentin tulokset on julkaistu. Ensimmäisen tehtävän oikea rivi oli: a) 1, b) 4, c) 1, d) 3, e) 4, f) 2. Kevätlukukaudella järjestetään vähintään yksi ylimääräinen uusintatentti. Ylimääräisistä uusinnoista tiedotetaan kurssisivuilla ja sähköpostilistalla. (18.10)

13.12.2016

Kolmas erä arvosanoja on verkossa. Löydät arvosanat WETOn Arvosanat-kohdasta. Kokonaissuoritus edellyttää harjoitusten ja tentin hyväksyttyä suorittamista sekä palautteenantoa Webropol-järjestelmän kautta. Muutamalla kurssilaisella on vielä palaute antamatta. Ota viipymättä yhteys kurssin vastuuopettajaan esimerkiksi sähköpostitse (jorma.laurikkala@uta.fi), mikäli epäilet arvostelussa tapahtuneen virheen tai nimesi puuttuu listalta, vaikka kaikki osasuoritukset ovat kunnossa. Suorituspäivämääräksi on merkitty ensimmäisen hyväksytysti suoritetun tentin päivämäärä. (16.15)

9.12.2016

Toinen erä arvosanoja on verkossa. Löydät arvosanat WETOn Arvosanat-kohdasta. Kokonaissuoritus edellyttää harjoitusten ja tentin hyväksyttyä suorittamista sekä palautteenantoa Webropol-järjestelmän kautta. Monella on vielä palaute antamatta. Ota viipymättä yhteys kurssin vastuuopettajaan esimerkiksi sähköpostitse (jorma.laurikkala@uta.fi), mikäli epäilet arvostelussa tapahtuneen virheen tai nimesi puuttuu listalta, vaikka kaikki osasuoritukset ovat kunnossa. Suorituspäivämääräksi on merkitty ensimmäisen hyväksytysti suoritetun tentin päivämäärä. (18.28)

2.12.2016

Ensimmäinen erä arvosanoja on verkossa. Löydät arvosanat WETOn Arvosanat-kohdasta. Kokonaissuoritus edellyttää harjoitusten ja tentin hyväksyttyä suorittamista sekä palautteenantoa Webropol-järjestelmän kautta. Monella on vielä palaute antamatta. Seuraavaan arvosanerään ehtii hyvin mukaan, jos antaa palautetta tällä viikolla. Ota viipymättä yhteys kurssin vastuuopettajaan esimerkiksi sähköpostitse (jorma.laurikkala@uta.fi), mikäli epäilet arvostelussa tapahtuneen virheen tai nimesi puuttuu listalta, vaikka kaikki osasuoritukset ovat kunnossa. Suorituspäivämääräksi on merkitty ensimmäisen hyväksytysti suoritetun tentin päivämäärä. (3.20)

29.11.2016

Ensimmäisen uusintatentin tulokset on julkaistu. Ensimmäisen tehtävän oikea rivi oli: a) 1, b) 1, c) 2, d) 4 (AAAA), e) 4, f) 2. Muista ilmoittautua tarvittaessa toiseen uusintatenttiin. (1.31)

28.11.2016

Kurssin palautelomake on avattu. Luethan ohjeet ennen palautteen antamista. Palautteen antaminen on kurssin pakollinen osasuoritus. Anna palaute myöhemmin, jos et ole vielä tenttinyt kurssia, jotta voit ottaa tarvittaessa kantaa tentin sisältöön ja arvosteluun. (20.29)

10.11.2016

Lopputentin tulokset on julkaistu. Ensimmäisen tehtävän oikea rivi oli: a) 1, b) 2, c) 1, d) 3, e) 4, f) 2. Muista ilmoittautua tarvittaessa uusintatenttiin. (5.31)

26.10.2016

Kurssin lopputentti klo 9–12 (A1).

20.10.2016

Kuudes harjoitus on tarkistettu. Lue lisää täältä. Tarkista samalla Lausekielinen ohjelmointi 2016 | Viikkoharjoitukset  -kohdan Grading-välilehdeltä, että 1.–6. harjoitusten kokonaispistemäärä on oikein. Muista tutustua myös tämän harjoituksen mallivastauksiin. (23.21)

18.10.2016

Lausekielinen ohjelmointi II -kurssin tiedotteita ei tule enää Lausekielinen ohjelmointi I -kurssin sähköpostilistalla. Katso Lausekielinen ohjelmointi II -kurssin kotisivuilta uusimmat ensimmäiseen harjoitustyöhön liittyvät tiedotteet ellet ole saanut niitä postiisi. Ota yhteyttä kurssin vastuuopettajaan, jos unohdit ilmoittautua Lausekielinen ohjelmointi II -kurssille. (18.10)

17.10.2016

Viidennen harjoituksen ensimmäisestä tehtävästä (koodin sisennys) oli jäänyt antamatta pisteitä. Puuttuvan pisteen saaneille opiskelijoille on lähetetty sähköpostia. Perimmäisenä syynä oli tehtävästä unohtunut tyylitarkistaja, jonka seurauksena WETO hyväksyi esimerkiksi ohjelmat, joihin oli tullut käännösvirheitä sitä sisennettäessä. Tyylitarkistaja lisättiin myöhemmin ja tarkoituksena oli antaa piste, vaikka koodi ei kelpaisi tyylitarkistajalle, jos sisennys on kunnossa, koska tarkistaja ei ollut käytössä palautuksen aikana. Suunnitelma ei valitettavasti toteutunut, mistä pahoittelut. (23.55)

14.10.2016

Kuudennen viikkoharjoituksen mallivastaukset on julkaistu. (17.39)

13.10.2016

Lausekielinen ohjelmointi 2 -kurssin sivut ja kurssin harjoitusryhmiin ilmoittautuminen on avattu. Ensimmäinen erä ensimmäisen harjoitustyön esimerkkiajoja on julkaistu. Lue lisää kurssin sivuilta. (22.52)

Viides harjoitus on tarkistettu. Lue lisää täältä. Erityisesti sisennykseen on syytä kiinnittää edelleen huomiota. (1.23)

Lausekielinen ohjelmointi II -kurssin ensimmäisen harjoitustyön tarkka tehtävänanto on julkaistu myöhässä. Infokalvoille livahtanut virhe on korjattu. Tekstialueen leveyttä kysytään merkkijonolla "Enter area width:". Esimerkkiajoja julkaistaan myöhemmin tänään. (0.58)

10.10.2016

Kuudennen viikkoharjoituksen palautus avattu on WETOssa. Kerro vastuuopettajalle, jos kohtaat WETOssa (teknisen) ongelman. (3.36)

7.10.2016

Kuudennen viikkoharjoituksen automaattisesti tarkistettaviin tehtäviin on lisätty niistä puuttuneet ohjelmien nimet. (22.28)

Viidennen viikkoharjoituksen mallivastaukset on julkaistu. (22.13)

6.10.2016

Kuudennet ja samalla viimeiset viikkoharjoitukset ovat verkossa. Palauta vastauksesi WETO-järjestelmään viimeistään torstaina 13.10. klo 12.00. Neljä tehtävää tarkistetaan automaattisesti. Muista, että hyväksytyistä ratkaisuista ja läsnäoloista kerättyjen pisteiden summan tulee olla vähintään 40 % (22 pistettä) tehtävien ja läsnäolopisteiden  kokonaislukumäärien summasta (49 + 6 = 55).  Voit tehdä lisätehtäviä (korkeintaan 8 kpl), jos aiot suorittaa kurssin, mutta pisteesi ovat alle 40 % -rajan tämän harjoituksen jälkeen. Kurssin vastuuopettaja ottaa yhteyttä opiskelijoihin, jotka voivat saavuttaa 40 %:n rajan lisätehtäviä tekemällä. (22.39)

Neljäs harjoitus on tarkistettu. Lue lisää täältä. Testaukseen ja sisennykseen on syytä kiinnittää edelleen huomiota. (13.43)

5.10.2016

Viidennen viikkoharjoituksen viidennen tehtävän esimerkistä puuttui viimeinen kehoite Anna tuulen nopeus (m/s): ennen syötettä -1. Puuttunut rivi on lisätty nyt tehtävänantoon. (11.23)

Lausekielinen ohjelmointi II -kurssin ensimmäisen harjoitustyön infokalvot on julkaistu. Kalvojen viimeinen sivu jäi näyttämättä. Lue sillä annetut rajoitteet tarkkaan, jos olet ohjelmoinut aiemmin. Ensimmäiselle kalvolle on lisätty harjoitustyöohjelman nimi. Tarkka tehtävänanto ja esimerkkejä julkaistaan tällä viikolla. Myös Lausekielinen ohjelmointi II -kurssin ilmoittautuminen on kaksivaiheinen. Kurssille ilmoittautuminen tapahtuu NettiOpsussa (suora nappi opetusohjelmassa). NettiOpsu-ilmoittautuminen tulee tehdä viimeistään 16.10.2016 klo 23.59. Harjoitusryhmiin ilmoittaudutaan erillisellä lomakkeella, joka avautuu avautuu ensi viikolla. (11.02)

Kurssin kahdestoista ja samalla viimeinen luento (klo 8–10, Väinö Linna -sali). Luennolla harjoitellaan aluksi lisää tenttiä varten. Luento päättyy Lausekielinen ohjelmointi II -kurssin ensimmäinen harjoitustyön esittelyyn. Luennolle ei julkaista enää lisää luentorunkoa. (0.39)

3.10.2016

Tenttisivulta löytyy muun muassa tentti-infokalvot ja uusintojen päivämäärät. (19.07)

Yhdestoista luento klo 10–12 (B1100).

2.10.2016

Lisää luentorunkoa (luku 19) on julkaistu. Luennolla kerrotaan tentistä. Tulosta kalvot paperille tai lataa ne koneellesi, jotta voit tehdä tarvittaessa muistiinpanoja. (23.03)

Viidennen viikkoharjoituksen palautus avattu on WETOssa. Kerro vastuuopettajalle, jos kohtaat WETOssa (teknisen) ongelman. (22.48)

30.9.2016

Neljännen viikkoharjoituksen mallivastaukset on julkaistu. (23.59)

29.9.2016

Viidennet viikkoharjoitukset ovat verkossa. Palauta vastauksesi WETO-järjestelmään viimeistään torstaina 6.10. klo 12.00. Kolme tehtävää tarkistetaan automaattisesti. (22.00)

28.9.2016

Automaattiseen tarkistukseen liittyviä lisää ohjeita on tarkennettu. (21.35)

Kolmas harjoitus on tarkistettu. Lue lisää täältä. Sisennykseen on syytä kiinnittää huomiota. (0.57)

Kymmenes luento klo 8–10 (Väinö Linna -sali).

27.9.2016

Lisää luentorunkoa (luku 18) on julkaistu. Luennon pääasia ovat Javan merkkijonot (String-luokka). Tulosta kalvot paperille tai lataa ne koneellesi, jotta voit tehdä tarvittaessa muistiinpanoja. (22.35)

26.9.2016

Neljännen viikkoharjoituksen automaattisesti testattavissa tehtävissä monesta palautuksesta puuttuu viimeisen rivin lopusta rivinvaihto, jolloin WETO näyttää epäinformatiivisen ilmoituksen, jonka syytä on avattu lisää ohjeissa. Huomatkaa seitsemännessä tehtävässä: "Älä pysäytä kumpaakaan silmukkaa break-lauseen avulla, vaan käytä lippumuuttujia." Molempien silmukoiden ohjaamisen pitää siis käyttää boolean-tyyppistä lippua. Jälkimäisessä silmukassa ei ole pakko olla kahta lippua, vaan yksikin jo riittää, jolloin silmukan ehdossa voi yhdistää tutun laskurimuuttujaa ylärajaansa vertaavan ehdon (esimerkiksi i < lkm)  lippumuuttujaan loogisella operaattorilla. (20.59)

Neljännen viikkoharjoituksen palautus avattu on WETOssa. WETOssa, harjoitustehtävissä, luennoilla ja muissa yhteyksissä annetut ohjeet liittyen WETOn automaattiseen ohjelmien tarkistamiseen on kerätty yhteen näille sivuille. Kerro vastuuopettajalle, jos kohtaat WETOssa (teknisen) ongelman. (19.23)

Yhdeksäs luento klo 10–12 (B1100, Väinö Linna -sali).

Lisää luentorunkoa (luvu 17) on julkaistu. Luennolla jatketaan aiemmin opitun syventämistä ja aloitellaan matkaa Javan omien luokkien pariin. Tulosta kalvot paperille tai lataa ne koneellesi, jotta voit tehdä tarvittaessa muistiinpanoja. (9.33)

22.9.2016

Neljännet viikkoharjoitukset ovat verkossa. Palauta vastauksesi WETO-järjestelmään viimeistään torstaina 29.9. klo 12.00. Kolme tehtävää tarkistetaan automaattisesti. (23.25)

Kolmannen viikkoharjoituksen mallivastaukset on julkaistu. (15.44)

21.9.2016

Toinen harjoitus on tarkistettu. Muista lukea aina tehtävä tarkkaan, tehdä kaikki pyydetty ja vielä testata ohjelmaa sitä ajamalla. Näin saat varmimmin ykkösen. Lue lisää täältä. (10.34)

Kahdeksas luento klo 8–10 (Väinö Linna -sali).

20.9.2016

Lisää luentorunkoa (luvut 13–16) on julkaistu. Luennolla jatketaan loogisten operaattoreiden parisssa ja syvennetään aiemmin opittua. Tulosta kalvot paperille tai lataa ne koneellesi, jotta voit tehdä tarvittaessa muistiinpanoja. (23.47)

19.9.2016

Kolmannen harjoituksen kolmannen tehtävän WETO-tarkistajassa oli vika, joka on korjattu nyt. (23.51)

Kolmannen viikkoharjoituksen palautus avattu on WETOssa. Automaattinen tarkistaja ei taipunut täysin 5. tehtävän tarkistukseen. Tästä syystä lyhyet ohjeet testaukseen liittyen on annettu WETOssa 5. tehtävän kohdalla. Tarkemmat ohjeet annetaan kurssisivuilla, kun nyt automaattinen testaus suostuu toimimaan paremmin. Automaattinen testaus sujuu helpommin, kun ohjelman nimi on kiinnitetty. Anna ohjelmasi nimeksi tästä syystä Hours ja palauta tehtäväsi Hours.java-nimisessä tiedostossa. Huomaa, että ohjelmaan tarvitaan yksi if-else-lause. Olet väärillä jäljillä, jos ohjelmasi sisältää silmukan tai 23 sisäkkäistä if-else-lausetta. Kerro vastuuopettajalle, jos kohtaat (teknisen) ongelman. (17.39)

Ensimmäisen harjoituksen seitsemättä tehtävää on korjattu: "...positiivisten (> 0) lukujen..."→ "...positiivisten (≥ 0) lukujen...". (15.38)

Seitsemäs luento klo 10–12 (B1100).

18.9.2016

Lisää luentorunkoa (luku 13) on julkaistu. Luennolla kerrataan silmukoita ja käsitellään aiemmin ohitettuja asioita. Uutena asiana aloitetaan loogiset operaattorit. Tulosta kalvot paperille tai lataa ne koneellesi, jotta voit tehdä tarvittaessa muistiinpanoja. (18.45)

15.9.2016

Luentosaliharjoitukset klo 14-16. Näiden harjoitusten paikka on huomenna ja jatkossa B1083 eli sali, jossa kokoonnuttiin ensimmäisissä luentosaliharjoituksissa. (19.06)

Toisen viikkoharjoituksen mallivastaukset on julkaistu. (14.10)

14.9.2016

Kolmannet viikkoharjoitukset ovat verkossa. Palauta vastauksesi WETO-järjestelmään viimeistään torstaina 22.9. klo 12.00. Harjoitusten viidennessä tehtävässä on uusia juonia liittyen WETOn automaattiseen tarkistukseen. (19.02)

Jorman vetämiin ryhmiin osallistuneiden läsnäolopiste näkyy nyt. Pisteet oli kirjattu WETOon, mutta yhden napin kliksautus oli unohtunut. (10.14)

Kuudes luento klo 8–10 (Väinö Linna -sali).

Ensimmäinen harjoitus on tarkistettu. Lue lisää täältä. (7.26)

13.9.2016

Lisää luentorunkoa (luku 12) on julkaistu. Huomisella luennolla kerrataan ja käsitellään Javan valintarakententeet loppuun. Asia vaikeutuu: luennolla esitellään Javan while- ja do-while-rakenteet, joilla ohjelmiin saadaan silmukoita. Tulosta kalvot paperille tai lataa ne koneellesi, jotta voit tehdä tarvittaessa muistiinpanoja. (18.45)

Toisen harjoituksen viimeisen tehtävän esimerkissä ollut virhe on korjattu. Esimerkin toiseksi viimeisellä rivillä oli väärien nimipäiväsankarien nimet. (18.34)

12.9.2016

Toisen viikkoharjoituksen palautus avattu on WETOssa. Kurssin WETO-sivujen Viikkoharjoitus-kohdassa on kerrottu mitä kaikkea WETOn automaattinen tyylin tarkistaja tutkii. Tyyliä tarkistava koodi on osin hyvin tuoretta. Kerro vastuuopettajalle, jos kohtaat (teknisen) ongelman. (21.56)

Viime viikon ryhmäosallistumisten perustella näyttää siltä, että maanantain mikroharjoitusryhmä ja keskiviikon ohjattu mikroharjoitusryhmä ovat täynnä. Ryhmän vaihtaminen tulee nykytietämyksen valossa kyseeseen lähinnä tiistain ryhmiin tai tiistain ryhmien välillä. Tilanteesta tiedotetaan lisää, kun kaikki ryhmät on pidetty ensimmäisen kerran "oikeilla" paikoillaan tällä viikolla. (10.09)

Viides luento klo 10–12 (B1100).

11.9.2016

Viidennen luentokerran kattava osa luentorunkoa (luvut luvut 9–11) on julkaistu. Luennolla tutustutaan Javan valintarakenteisiin. Tulosta kalvot paperille tai lataa ne koneellesi, jotta voit tehdä tarvittaessa muistiinpanoja. (22.58)

7.9.2016

Toiset viikkoharjoitukset ovat verkossa. Palauta vastauksesi WETO-järjestelmään viimeistään torstaina 15.9. klo 12.00. WETO-palautus avautuu normaalia myöhemmin, koska WETOn lähdekoodia tarkistavan osan virittely vienee jonkin verran aikaa. Automaattiseen tarkistamiseen liittyen julkaistaan lisää ohjeita kurssisivujen Opetus | Harjoitukset | Tehtävät ja vastaukset -kohdassa. (18.30)

Neljäs luento klo 8–10 (Väinö Linna -sali). Luennolla jatketaan Javaan tutustumista.

6.9.2016

Neljännen luentokerran kattava osa luentorunkoa (luvut 6–8) on julkaistu. Tulosta kalvot paperille tai lataa ne koneellesi, jotta voit tehdä tarvittaessa muistiinpanoja. Luennolla jatketaan Javaan tutustumista. Aluksi opettaja tekee ensimmäinen Java-ohjelma uudelleen ja pohdii mitä tehdä kielioppivirheille. Voit kirjoittaa ohjelman samalla itsekin, jos otat kannettavan tietokoneen luennolle. Sitten siirrytään muuttujien ja tulosteiden ja syötteiden käsittelyn pariin. (16.37)

Tänään ei ole harjoituksia yliopiston avajaisten vuoksi.

5.9.2016

Syksyn näyttökoe on tarkistettu ja tulokset on toimitettu tiedoksi osallistujille. (19.29)

Muistakaa, että huomenna ei ole harjoitusryhmiä. Huomisen ryhmät on ovat yliopiston avajaisten vuoksi torstaina. Siirrettyjen ryhmien ajat ja paikat löytyvät opetusohjelmasta. (16.00)

Tänään noin seitsemän maanantairyhmäläistä päätyi ML51:n asemasta mikroluokkaan B1084. Syynä oli kurssin vastuuopettajan aiempi viesti, jossa ei huomattu korostaa erikseen, että vain ohjattujen mikroharjoitusten ryhmä (keskiviikon ryhmä) oli vaihdettu luokkaan B1084. Tästä pahoittelut. Normaalit mikroharjoitusryhmät (eli ei ohjatut) ryhmät jatkavat entisissä paikoissaan ainakin toistaiseksi. Jos olit joku noista noin seitsemästä, niin käy joko jossain muussa ryhmässä tällä viikolla tai ilmoita sähköpostilla vastuuopettajalle, että otat läsnäolopisteen muussa ryhmässä käymättä. (15.43)

Kolmas luento (klo 10–12, B1100). Luennolla tehdään ensimmäinen Java-ohjelma. Ohjelmointinoviisien tulisi siis olla paikalla.

4.9.2016

Kolmannen luentokerran kattava osa luentorunkoa (luvut 4 ja 5) on julkaistu. Tulosta kalvot paperille tai lataa ne koneellesi, jotta voit tehdä tarvittaessa muistiinpanoja. Luennolla on tavoitteena käsitellä toinen aktivoiva tehtävä. (19.22)

2.9.2016

WETO on avattu keskiviikkona klo 19.00 - perjantaina 12.00 ryhmiin ilmoittautuneille kurssilaisille. (16.06)

Syksyn näyttökoe klo 12–15 (B0016).

1.9.2016

Kurssin opetusajoissa ja -paikoissa on tapahtunut kaksi muutosta: a) ensi viikon luentosaliharjoitus pidetään perjantaina 9.9. klo 14–16 (B1083) ja b) ohjattujen mikroharjoitusten paikka on vaihdettu mikroluokasta ML51 mikroluokkaan B1084. (14.24)

Ensimmäisen viikkoharjoituksen palautus avattu on WETOssa. Lue palautusohjeet ennen tehtävien palautusta. (11.48)

31.8.2016

Kaikkien toistaiseksi ilmoittautuneiden opiskelijoiden pitäisi päästä nyt kurssin WETO-sivuille. Kerro kurssin vastuuopettajalle (jorma.laurikkala@uta.fi), jos kohtaat (teknisen) ongelman. Voit tarkistaa harjoitusryhmäsi kurssin WETO-sivujen Groups-välilehdeltä. Sivuilla ei voi vielä tehdä juuri muuta, koska WETOn käyttöohjeet julkaistaan huomenna ja samalla avataan ensimmäisen harjoituksen palautus. (18.36)

Ensimmäiset viikkoharjoitukset ovat verkossa. Palauta vastauksesi WETO-järjestelmään viimeistään torstaina 8.9. klo 23.55. Takaraja on ensi viikolla normaalia myöhemmin yliopiston avajaisten vuoksi. (18.14)

Sivuille on lisätty Linkit- ja Ohjelmointivälineitä-kohdat. (17.30)

Toinen luento klo 8–10 (Väinö Linna -sali).

30.8.2016

Harjoitusryhmiä on tasattu. Ryhmäsi on melko varmasti ilmoittautuessasi valitsemasi, jos et ole saanut tänään kurssin vastuuopettajalta ryhmän vaihdosta kertovaa sähköpostia. Maanantain ryhmä on edelleen hyvin suuri ja mahdolliset muutokset koskevat lähinnä kyseistä ryhmää. Lopulliseksi aiottu ryhmäjako julkaistaan viimeistään perjantaina. (17.23)

Toisen luentokerran kattava osa luentorunkoa (luku 3) on julkaistu. Tulosta kalvot paperille tai lataa ne koneellesi, jotta voit tehdä tarvittaessa muistiinpanoja. Muista tutustua ensimmäiseen aktivoivaan tehtävään joko yksin tai ryhmässä. Tehtävää ei tarvitse palauttaa WETOon, vaan riittää, että sinulla on luennolle tullessasi näkemys algoritmin toiminnasta a-, b- ja c-kohdissa annetuissa tilanteissa. (14.53)

29.8.2016

Kurssi-ilmoittautumisen peruminen on nyt tarvittaessa mahdollista erillisellä lomakkeella. Esimerkiksi sähköpostilla jo peruneiden eri tarvitse täyttää lomaketta. Lomake sulkeutuu maanantaina 12.9.2016 klo 23.55. Muista, että ilman perumista aloittamaton tai keskeytynyt kurssi näkyy opintorekisterissä siten, että kurssiarvosanaksesi kirjataan hylätty. (16.06)

Ensimmäinen luento klo 10–12 (A1).

Kurssiesite ja ensimmäisen luentokerran kattava osa luentorunkoa (luvut 1 ja 2) verkossa. Mikäli ehdit, niin tulosta kalvot paperille tai lataa ne koneellesi, jotta voit tehdä tarvittaessa muistiinpanoja. (0.23)

20.8.2016

Harjoitusryhmiin ilmoittautuminen on avattu. Käytä hetki harjoitusjärjestelyihin tutustumiseen ja lue ilmoittautumisohjeet ennen lomakkeen lähettämistä. Lomake on täytettävä vaikka et osallistuisi harjoitusryhmiin. Mahdolliset ongelmat voi raportoida osoitteeseen jorma.laurikkala@uta.fi. (1.18)

Sivuilla näkyvissä oleva tieto on nyt ajantasaista. Sivuilla julkaistaa lisätään tietoa lähiaikoina. (1.00)

16.8.2016

Näyttökokeeseen ilmoittautuminen on avattu ja esimerkinomaiset kokeet on päivitetty. Huomaa, että näyttökokeen kellonaika on muuttunut. Sivut ovat muilta osin kesken. Sivuilla on vanhaa, alustavaa ja muuttuvaa tietoa. (1.22)

 
Jorma Laurikkala, B1025
Ylläpito: jorma.laurikkala@uta.fi
Muutettu: 28.8.2017 9.29 Muokkaa

Tampereen yliopisto

Tampereen yliopisto
03 355 111
kirjaamo@uta.fi


KARVI-auditoitu HR Excellence in Research

YLIOPISTO
Tutkimus
Opiskelijaksi
Ajankohtaista
Yhteistyö ja palvelut
Yliopisto

AJANKOHTAISTA
Aikalainen
Avoimet työpaikat
Rehtoriblogi
Tampere3

PALVELUT
Aktuaarinkanslia
Avoin yliopisto
Hallinto
Kansainvälisen koulutuksen keskus
Kielikeskus
Kielipalvelut
Kirjaamo
Kirjasto
Liikuntapalvelut
Viestintä
Tietohallinto
Tutkimuspalvelut
Täydennyskoulutus
Tietoarkisto
» lisää palveluita

OPISKELU
Opetusohjelma
Opinto-oppaat
Opiskelijan työpöytä

SÄHKÖISET PALVELUT
Andor-hakupalvelu
Uusi lainasi
Intra
Moodle (learning2)
NettiOpsu / NettiRekka
NettiKatti
Sähköinen tenttipalvelu
TamPub
Office 365 webmail
Utaposti webmail
Wentti